fbpx
aMeeZing 10 juli 2022

aMeeZing 10 juli 2022

Ameezing 2022

Ameezing 2022

Het aMeezing koor is het projectkoor van het Big Rivers Festival. Ze repeteren met zijn allen voor een groots optreden op zondagmiddag 10 juli in de Grote Kerk tuin het weekend vóór Big Rivers. Net als in 2019 wordt het koor begeleid door het geweldige Timbres Divers orkest. Er zijn weer een aantal gastsolisten van de partij, zo ook de winnaars van de Silver Talent Show dit jaar. Met zijn allen zingen en spelen ze de allerleukste meezing hits! Zing je ook gezellig mee?

Het koor is onder begeleiding van John Stinissen, de dirigent die iedereen enthousiast kan maken om mee te feesten. Een aantal weken voor het festival kunnen koorleden zich aanmelden om mee te doen aan het project. Na het aanmelden komt het koor bij elkaar voor een aantal weken om alle liedjes in te studeren en repeteren ze ook samen met het orkest en de solisten in voorbereiding op het optreden.

aMeezing zondag 10 JULI, GROTEKERKSPLEIN

 13.30 – 16.30

Timbres divers

Dit orkest heeft een symfonische bezetting aangevuld met een complete saxgroep en lijkt daarmee sprekend op het bekende Metropole Orkest. Ze staan onder professionele leiding van Ruud van Eeten. De naam Groot Film- en Musicalorkest Timbres Divers zegt veel over het repertoire van het orkest. Het accent ligt op film- en musicalmuziek, maar ook andere “timbres” als pop, jazz, bigband en klassiek maken deel uit van de muziekmix.

Silver Talent Show Winnaars

Zoals in eerdere edities ook al was treden de winnaars van de Silver Talent Show dit jaar ook met aMeeZing op als solisten.

De Silver Talent Show is een jaarlijkse zoektocht naar muzikaal talent van 55 jaar en ouder. Iedereen mag hieraan deelnemen. Belangrijker nog dan talent is het plezier.

Met de Silver Talent Show wil Stichting Kunstmakers mensen helpen met de ontwikkeling van hun talent. Daarnaast staan het verbinden van ouderen en het samen strijden tegen eenzaamheid centraal.

Winnaar Silver Talent Show Philip Westerlaken

Friend On Friday Project

Friend On Friday Project

Friend On Friday Project

Vrijdagmiddag, het ­laatste ­stukje werkweek zit erop en it’s time to ­unwind! ­Samen met je vrienden en collega’s de stad in. Nog even ­napraten en ­interessante nieuwe ­contacten leggen. In een sfeervolle omgeving, mooie wijnen, cocktails, fingerfood, heerlijke muziek en met ­mensen bij wie je je thuis voelt. Een ­evenement voor mensen uit het bedrijfsleven in Dordrecht en Rotterdam.

Gestart als Dordtse tegenhanger van de maandelijkse vrijdagborrel in Rotterdam is Friends on Friday uitgegroeid tot een begrip. Bij het bladeren door duizenden foto’s die zijn gemaakt bij de 65 eerdere edities van Friends on Friday (FOF) in Dordrecht bekruipt Edward de Geus een ’tevreden, voldaan en fijn gevoel’.

,,Het is een feest der herkenning. Ik zie veel gezichten van mensen die er nu nog komen, een vaste kern. Al merk je dat nu ook een nieuwe generatie mensen op bezoek komt”, vertelt de eigenaar van het gelijknamige reclamebureau, die in 2007 samen met een groepje vrienden het concept bedacht voor het maandelijkse feestje, telkens op een andere plek in de stad.

De groep kwam zelf eens per maand op vrijdag bij de befaamde Frank-borrel in Rotterdam en de leden vonden dat dit in ‘hun’ Dordrecht zelf eveneens moest kunnen.

,,Als ik zo door de foto’s blader, dan realiseer ik me: ‘o ja, daar hebben we het ook nog gehouden’. Ik denk dat we wel 20 tot 25 locaties hebben gehad.”

De Dordtenaar, zoon van oud-voorzitter Arie de Geus van winkelcentrum Sterrenburg, heeft nooit bepaalde verwachtingen gehad van FOF. ,,We hebben het nooit als business case gezien. We zouden het wel zien, net zo lang doorgaan als dat het leuk was. Maar we zijn keer op keer doorgegaan omdat het leuk is. We hebben trouwe sponsors. Telkens als er wordt bijgetekend om een paar jaar door te gaan, is dat altijd wel spannend.”

De viering van het jubileum heeft voor De Geus, die het evenement inmiddels organiseert met Arjan van der Merwe en Maurice Sleicher wel een randje. Een halfjaar geleden overleed Jan Pieter Koene. ,,Mijn beste vriend en één van de grondleggers van Friends on Friday”, zegt De Geus. 

Tickets

Kaarten voor Friends On Friday met LA Fuente en WipNeus & Pim zijn te koop voor € 50,40.

Je kunt jezelf en eventuele gasten ook verwennen met een aantrekkelijk VIP pakket, inclusief parkeerkaart, hapjes, drankjes en informeel diner, consumptiemunten en een exclusieve afterparty.

Klik voor meer informatie over dit arrangement

Spuiboulevard

AT THE BOULEVARD

SPUIBOULEVARD – SPONSOR STAGE

Voor de liefhebbers van ……

Programma Vrijdag

[mp-timetable col=”32514” event_categ=”17″ title=”1″ time=”1″ row_height=”80″ font_size=”” increment=”0.5″ view=”none” label=”All Events” hide_label=”0″ hide_hrs=”0″ hide_empty_rows=”1″ group=”0″ disable_event_url=”0″ text_align=”center” text_align_vertical=”default” id=”” custom_class=”” responsive=”1″]

Programma Zaterdag

[mp-timetable col=”32514” event_categ=”18″ title=”1″ time=”1″ row_height=”80″ font_size=”” increment=”0.5″ view=”none” label=”All Events” hide_label=”0″ hide_hrs=”0″ hide_empty_rows=”1″ group=”0″ disable_event_url=”0″ text_align=”center” text_align_vertical=”default” id=”” custom_class=”” responsive=”1″]

Programma Zondag

[mp-timetable col=”32514” event_categ=”19″ title=”1″ time=”1″ row_height=”80″ font_size=”” increment=”0.5″ view=”none” label=”All Events” hide_label=”0″ hide_hrs=”0″ hide_empty_rows=”1″ group=”0″ disable_event_url=”0″ text_align=”center” text_align_vertical=”default” id=”” custom_class=”” responsive=”1″]

Wijnstraat

PODIUM wijnstraat

wijnstraat – Bistro twee33 STAGE

Voor de liefhebbers van lekker op z’n Hollands.

De Waag

PODIUM de waag

de waag – sdk kinder STAGE

Op zaterdag 16 en zondag 17 juli organiseren we hier in samenwerking met SDK Kinderopvang een leuk programma voor kinderen. Op vrijdag- zaterdag- en zondagavond kun je hier heerlijk dansen op latin, salsa en wereldmuziek, verzorgd door de DJ.