fbpx

SPONSORPAGINA

Welkom op de sponsorpagina van het Big Rivers Festival.
We hebben de mogelijkheden om als sponsor, partner of supporter een bijdrage te leveren aan ons prachtige festival zo helder mogelijk uiteen gezet.

Sponsors van Big Rivers zijn liefhebbers van muziek, ontmoeting en onze prachtige Dordtse binnenstad. Iedereen heeft zo zijn eigen drijfveren om een festival als Big Rivers te sponsoren. Puur voor de exposure óf uit liefde voor de muziek.
We zetten ons in om voor iedere sponsor een ‘return on investment’ te creëren. Of dat nu de glimlach op het gezicht van uw medewerkers is of een lead voortgekomen uit de zichtbaarheid op en rond Big Rivers.
Naast de mogelijkheden op deze pagina is er altijd ruimte voor maatwerk! We komen met veel plezier bij u langs om de mogelijkheden te bespreken!

Inleiding
Het Big Rivers festival is één van de grootste gratis toegankelijke evenementen van Nederland. De prachtige historische binnenstad van Dordrecht vormt het unieke decor van het festival. Ieder jaar vinden meer dan 100.000 bezoekers hun weg naar de stad en genieten van een brede programmering met meer dan 150 acts op zo’n 10 podia.

Het begon in 1998 met een paar Rhythm and Blues bands op een podium aan de rivier, georganiseerd door vrijwilligers. 22 jaar later is Big Rivers uit gegroeid tot een grootschalig professioneel meerdaags event. De organisatie is in handen van evenementenbureau Iventors. Samen met een team van meer dan 150 vrijwilligers geven zij vorm en inhoud aan de organisatie, productie, en uitvoering van Big Rivers in opdracht van de Stichting Big Rivers. Samen met de Raad van Toezicht zorgt zij voor; de continuïteit, de visie en de borging van de kwaliteit van het festival. Kenmerkend voor Big Rivers is diversiteit. Dit zie je terug in de programmering maar ook zeker in de bezoekers. Voor werkelijk iedereen is er wat te beleven tijdens het festival of bij de diverse side-events.

Big Rivers bezoekers zijn vrienden, families of mensen die alleen komen, maar altijd ‘samen’ het festival beleven!

Hoe komt Big Rivers tot stand?
De organisatie van Big Rivers wordt in opdracht door de stichting Big Rivers uitgevoerd door evenementenbureau Iventors. Het produceren van een dergelijk meerdaags festival duurt een jaar en vraagt de inzet van een heel team professionals van verschillende disciplines. Er werken 2 vaste producenten het hele jaar door aan Big Rivers. Vanaf 4 maanden voor het festival wordt dit team uitgebreid met diverse programmeurs, coördinatoren, communicatie medewerkers en stagiaires.

Veiligheid en kwaliteit staan voorop bij het organiseren en produceren op deze schaal. Naast de kosten voor het programma van de meer dan 150 acts gaat er veel geld naar techniek en veiligheid. De financiën die hiervoor nodig zijn brengen wij bij elkaar met veel verschillende partners, fondsen en sponsors.

We geven hier een overzicht voor bedrijven om zich als sponsor of partner aan Big Rivers te verbinden en de hierbij behorende tegenprestaties. Doordat het festival steeds groter en professioneler is geworden zijn we ook continue bezig met het innoveren van de wijze waarop wij de zichtbaarheid voor onze partners en sponsors kunnen verbeteren. 

Hoe kun je meedoen?
Er zijn verschillende manieren om mee te doen als partner of sponsor. We hebben in onze sponsor propositie gezocht naar voldoende verschillende mogelijkheden voor ieder type bedrijf of organisatie om mee te doen.

Eventpartner
Eventpartners van het Big Rivers Festival trekken samen met ons op om op alle mogelijke manieren het festival tot een groot succes te maken. Als tegenprestatie hiervoor worden ze uitgebreid in de communicatie meegenomen. Bijvoorbeeld in de navigatiebalk op de website maar ook op onze goedbezochte Facebookpagina staan deze logo’s direct naast het festival logo. Ook worden de logo’s geplaatst in de voet van de posters van het festival. Er zijn 3 plaatsen beschikbaar.

Horecapartner
Horecapartners van Big Rivers leveren een onmiskenbaar belangrijke bijdrage aan het festival. Big Rivers is een feest voor de hele stad, zij brengt mensen naar het centrum van ver daar buiten. Logisch dat de horeca daar bij gebaat is en al vanaf het begin een belangrijke financiële bijdrage levert in de ondersteuning van ons festival. Horecapartners betalen een bijdrage en dragen hiermee bij aan onder meer de programmering van het festival.


Hoofdsponsor
Hoofdsponsors van Big Rivers krijgen een prominente plaats in de uitingen en communicatie online en in print. Denk aan de festival krant. Ook zijn zij te zien op de banners bij de toegangspoorten van Big Rivers. De Toegangspoorten staan open voor alle bezoekers op de plaats waar ooit de stadsmuren van Dordrecht onverlaten buiten moesten houden. Hoofdsponsors krijgen toegang tot de ‘Big Rivers Business borrel’ die voorafgaat aan de opening van het festival. Met relaties van de kan worden genoten van een hapje, een drankje en uiteraard Big Rivers voorpret! Hoofdsponsors krijgen ook toegang tot het programma van BRASS met 4 BRASSpartouts. Er zijn maximaal 8 hoofdsponsor plekken beschikbaar. Verdere tegenprestaties staan vermeld op onze sponsorkaart.

Podiumsponsor
Podiumsponsors verzorgen samen met een van onze horecapartners voor een belangrijk deel de realisatie van de 10 podia die Big Rivers programmeert voor het publiek. Diversiteit is hierbij erg belangrijk. De juiste match tussen sponsor en podium ook. Inmiddels mogen we al een groot aantal jaren rekenen op trouwe podium sponsors die ons helpen bouwen, groeien en verbeteren. Onze bezoekers staan met ieder bezoek aan het podium in contact met de naam van de betrokken sponsor. Er zijn minimaal 10 podia. Ieder jaar zijn weer een aantal locaties beschikbaar voor een nieuwe podiumsponsor. Het sponsoren van een podium voor meerdere jaren is ook mogelijk! Dat geeft mogelijkheden om samen het podium te laten groeien en zorgt voor inbedding van de sponsornaam in Big Rivers.

BR Sponsor
BR Sponsors van Big Rivers krijgen een prominente plaats in de uitingen en communicatie online en in print. Denk aan de festival krant. Ook zijn zij te zien op de banners bij de symbolische toegangspoorten van Big Rivers. Deze toegangspoorten staan open voor alle bezoekers op de plaats daar waar ooit de stadsmuren van Dordrecht mensen buiten moesten houden. BR Sponsors zijn sponsors van de algemene programmering van het festival. Naast exposure krijgen zij ook 4 BRASS-partouts.


Specialsponsor

Een special-sponsor creëert op zijn eigen unieke manier zichtbaarheid voor zijn bedrijf, door het festival te ondersteunen op een specifieke wijze. Dat kan op een van de manieren omschreven in de sponsorkaart of wellicht op een manier die wij samen vormgeven. Voorbeelden hiervan zijn Food Court sponsor; zoals in 2018 & 2019 het Küchen Treff Food Festival, Kledingsponsor crew; zoals in 2018 Garagebedrijf Visserdijk of Eco Glazen sponsor; zoals in 2017, 2018, 2019 Dordt Centraal. Wij komen graag in contact met bedrijven die op een originele manier een bijdrage willen leveren aan het festival als specialsponsor.


Festivalsponsor

Sponsors van Big Rivers dragen met elkaar bij aan het festival en worden daarvoor zeer gewaardeerd. Naast dat zij zichtbaar zijn op de sponsor banner, schermen, ons magazine en online krijgen zij ook toegang tot alle activiteiten an het programma van BRASS met de BRASS-partout. Ook kunnen sponsors tegen gereduceerd tarief adverteren in ons festival magazine. Er zijn voor deze categorie 25 plekken beschikbaar. Alle tegenprestaties staan vermeld op onze sponsorkaart.


Supporter

Ondernemers die het festival een warm hart toedragen kunnen ons ook met een klein bijdrage steunen. Onze supporters zijn zichtbaar op de website en in de festivalkrant. Zij ontvangen een prachtig vormgegeven raamsticker waarmee ze duidelijk herkenbaar zijn als supporter van het festival.

SPONSOREN 2018