fbpx

INFO & FAQ

Algemene info

Het Big Rivers Festival is een van de grootste gratis toegankelijke evenementen van Nederland. De prachtige en historische binnenstad van Dordrecht vormt het unieke decor van het festival. Ieder jaar vinden meer dan 100.000 bezoekers hun weg naar de stad en genieten zij van een brede programmering met zo’n 150 acts op meer dan 10 podia!

Het festival begon in 1998 met een paar rhythm&blues bands op een podium aan de rivier, georganiseerd door vrijwilligers. 25 jaar later is Big Rivers uitgegroeid tot een grootschalig, professioneel en meerdaags event. De organisatie is in handen van evenementenbureau Iventors. Samen met een team van meer dan 150 vrijwilligers geven zij vorm en inhoud aan de organisatie en uitvoering van Big Rivers Festival. Samen met het bestuur en de raad van toezicht zorgen zij voor de continuïteit, visie en de borging van de kwaliteit van het festival. Kenmerkend voor Big Rivers is de diversiteit. Deze zie je terug in de programmering, maar ook zeker in de bezoekers. Voor werkelijk iedereen is iets te beleven tijdens het festival of bij de diverse side-events.

Big Rivers bezoekers zijn vrienden, families of mensen die alleen komen, maar altijd ‘samen’ het festival beleven.

Huisregels

Big Rivers is het feest voor iedereen. Samen zijn, gezelligheid en een drankje​;​ dat is waar het om gaat​!​ Om dit voor al onze gasten te garanderen, ​maken we een aantal afspraken met elkaar​.​

 1. Aanwijzingen van Big Rivers personeel of andere daartoe bevoegde personen dienen te allen tijde opgevolgd te worden.
 2. Het is niet toegestaan om blik en glaswerk mee te nemen naar het festivalterrein.
 3. Het is niet toegestaan om scherpe voorwerpen, wapens en of andere verboden middelen bij u te hebben.
 4. Het is niet toegestaan om drugs te gebruiken op het evenemententerrein. Ook de handel in drugs is ten strengste verboden.
 5. Alcohol wordt niet verstrekt aan personen onder de 18 jaar. Bij twijfel over de leeftijd kan om een geldig ID bewijs gevraagd worden. Ook aan personen die duidelijk te veel alcohol hebben genuttigd wordt geen alcohol geschonken.
 6. Bij de officiële Big Rivers barren wordt enkel drank geschonken in Big Rivers cups.
 7. Wij houden de binnenstad schoon. De bezoeker werkt hier aan mee en gooit afval in de daarvoor bestemde afvalbakken.
 8. De bezoeker maakt gebruikt van de toiletvoorzieningen die Big Rivers beschikbaar stelt. Wildplassen wordt niet getolereerd!
 9. Op het Big Rivers Festival gelden alle dagelijkse maatschappelijke normen en waarden. Het dreigen met en/of gebruiken van geweld, discriminerende opmerkingen maken in woord en/of gebaar wordt niet getolereerd.
 10. Bij het plegen van misdrijven wordt u aangehouden en overgedragen aan de politie.
 11. De organisatie is niet aansprakelijk voor vermissingen van eigendommen
 12. De organisatie en/of haar medewerkers kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor enig letsel en/of materiële dan wel immateriële schade.
 13. Het betreden van het evenemententerrein is geheel voor eigen risico van de bezoeker.
 14. De organisatie kan personen bij wangedrag c.q. het overtreden van deze voorwaarden de toegang weigeren of verwijderen van het evenemententerrein

Wij verheugen ons weer op een mooie editie. Laten we er met zijn allen een fantastisch festival van maken!

Is er een plattegrond beschikbaar?

De plattegrond is te vinden onder het kopje programma. Ook dit jaar zijn er een aantal verrassende nieuwe locaties door de binnenstad.

Als je de  Timesquare (TMSQR) app download zie je een interactieve map. Ben je op het festivalterrein aanwezig, dan zie je alle podia staan en  je kunt met een klik op de tent ook meteen zien welke bands daar spelen.

Waar koop ik mijn Big Rivers glas?

Ook dit jaar zijn de fantastische Big Rivers glazen er weer!

Anders dan de jaren hiervoor, zijn er nu drie verschillende formaten glazen. De gewone Big Rivers glazen, halve liter glazen en ook wijnglazen! Voor ieder wat wils dit jaar om met een te gek glas van je favoriete drankje te genieten!

Je herbruikbare Big Rivers glas koop je eenmalig voor €3,50 aan de bar. Er zit geen statiegeld op het glas. Je kunt hem na het festival mee naar huis nemen als souvenir of lever hem in en steun het festival.

Hebben kinderen ook toegang tot het festival?

Natuurlijk! We vinden het zelfs geweldig als de kids meekomen! Ook tijdens deze editie wordt er een locatie ingericht speciaal voor de kleinste festival genieters! Het kidspodium zal net als vorig jaar bij de Waag te vinden zijn.

Tip: zorg voor goede gehoorbescherming.

Is het festival bereikbaar met het openbaar vervoer?

Het festival is zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf station Dordrecht is het enkele minuten lopen naar de binnenstad. Er stoppen in Dordrecht treinen vanuit o.a.:

 • Rotterdam (Centraal, Blaak, Zuid, Lombardijen)
 • Breda
 • Zwijndrecht
 • Roosendaal
 • Vlissingen
 • Bergen op Zoom
 • Den Haag (HS, Laan v NOI)
 • Schiedam
 • Amsterdam (Centraal, Sloterdijk)
 • Leiden
 • Venlo
 • Eindhoven
 • Lelystad
 • Schiphol
 • Almere
 • Brussel
 • Antwerpen

Plan je reis via NS.nl

Is het festival bereikbaar met de auto/fiets?

We raden bezoekers van Big Rivers af om met de auto te komen. Vanwege meerdere wegafsluitingen door de stad is het centrum minder goed bereikbaar. Kun je echt alleen met de auto afreizen naar Big Rivers? Dan is de stad het best te betreden vanuit de noordzijde via de A15 en/of de N3. Kijk voor jouw beste route op vananaarbeter.nl.

Wij adviseren je auto allereerst neer te zetten aan de Weeskinderendijk. Hier parkeren is de eerste 24 uur gratis en er is genoeg ruimte. Volg hiervoor de borden parkeren Weeskinderendijk. Deze parkeerplaats ligt op slechts tien minuten lopen van de podia. Je dient hier wel een ticket uit de parkeerautomaat te halen en deze zichtbaar achter je ruit te plaatsen. Voor de bezoekers van het Big Rivers Festival wordt gratis pendelvervoer beschikbaar gesteld. Daarnaast is de parkeergarage bij het Energiehuis (Lijnbaan 198) een tweede optie om je auto kwijt te kunnen tijdens het Big Rivers festival.

Let op: Houd rekening met drukte wanneer je met de auto gaat. Het kan langer duren aan het einde van de avond om de parkeergarages en de stad uit te rijden. We adviseren om met de fiets of openbaar vervoer te komen. Het festival is makkelijk te bereiken met het OV.
Als je met de fiets komt, raden we je aan om je fiets te parkeren in de gratis fietsstallingen in het centrum van Dordrecht. In het centrum zijn de volgende aanwezig:
Raamstraat (fietsenstalling Achterom), bewaakt en extra lang open tijdens Big Rivers (vrijdag en zaterdag tot 00:30, zondag tot 22:30)
Kolfstraat (fietsenstalling Statenplein), bewaakt en extra lang open tijdens Big Rivers (vrijdag en zaterdag tot 00:30, zondag tot 22:30)

Wij plaatsen zelf extra fietsenstallingen op de volgende locaties:
Dokweg, Bomkade, Vrieseplein Sint Suraplein, Maartensgat,  niet bewaakt

Overig vervoer

In Dordrecht zijn verschillende manieren om je te laten vervoeren. Allereerst natuurlijk de gewone taxi:

Taxi Centrale Dordrecht: 0800-0134
Taxibedrijf City Dordrecht: 078-6177440
Taxi Stam: 078-6162111

Gedurende het festival worden er pendelbussen vanaf Weeskinderendijk naar het centrum toe. Bezoekers van het festival kunnen het gehele weekend gratis gebruik maken van deze pendelbus verbinding.

Van en naar de overkant van de rivier neem je de waterbus. Er wordt nog naar gekeken tot hoe laat er gevaren kan worden. Hou onze socials en die van Aqualiner / Waterbus in de gaten voor de juiste tijden.

Kom je uit Rotterdam? Neem dan de waterbus of de trein.

Vergeet niet als je er toch bent een prachtig tochtje te maken door het centrum van de stad met de Fluisterboot. Bekijk Dordrecht op zijn mooist; vanaf het water. Een geweldige rondvaart waarbij zelfs een geboren Dordtenaar opeens toerist in eigen stad is. Fluisterboot: 078-6130094 (dagelijks van 11.00 tot 17.00 uur)

Overnachten

Wil je overnachten in Dordrecht tijdens het festival? Dan hebben we een paar leuke tips voor je. Je kunt prima terecht in éen van de vele B&B’s die Dordrecht rijk is. Zij zijn vaak te vinden in het oude centrum van de stad of aan de randen van de Biesbosch. Ervaar de gastvrijheid van de Dordtenaren. Ook zijn er behoorlijk wat kamers te huur via Airbnb. Of kies je toch liever een hotel? Bekijk via deze link de mogelijkheden.

Is er een invalide toilet aanwezig op het festival?

Dit jaar zijn twee invalidentoiletten aanwezig op het festival. Deze zijn geplaatst op het Sint Suraplein, de Grote Markt. Er hangen borden op de locaties waarop duidelijk aangegeven is waar het toilet te vinden is.

Ervaar Dordrecht

Het Big Rivers Festival is een mooie gelegenheid om het historische Dordrecht beter te leren kennen. Onze stad heeft meer dan duizend monumenten en in dat decor speelt Big Rivers zich af. Het is bijvoorbeeld erg leuk om onze stad vanaf het water te zien. Je kunt hiervoor een tour met de fluisterboot doen of met een van die prachtige boten van Imbarcazione Barone. Geniet van de stad aan het water.

Je kunt ook een gegidste tour doen door het oude centrum. De VVV en Ontdek Dordrecht verzorgt deze tours. Ook is Dordrecht een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan de Biesbosch of aan werelderfgoed Kinderdijk met haar negentien molens. Het Dordts Museum bezit een van de grootste schilderijencollecties uit de zeventiende eeuw. Kortom, genoeg mogelijkheden om Dordrecht te ontdekken tijdens Big Rivers!

Met je foodtruck op Big Rivers?

Wil jij met je foodtruck op Big Rivers staan? Mail dan naar olaf@bigrivers.nl

Waar kan ik persaccreditatie aanvragen?

Persaccreditatie aanvragen voor het Big Rivers Festival kan door een mailtje te sturen naar info@bigrivers.nl.  Voor overige pers-gerelateerde vragen mail je naar hetzelfde adres.

Ik heb een andere vraag!

Wij staan altijd open voor vragen en suggesties! Wij zijn daarvoor ten alle tijden te bereiken via info@bigrivers.nl of via onze social media pagina’s.

High Reach

 • Bedrijfslogo op de Big Rivers website
 • Bedrijfslogo in de Festivalkrant, verspreiding 125.000 stuks en breed digitaal gelezen.
 • Bedrijfslogo 4 festival terrein banners
 • Dranktegoed van € 200,-- te besteden op het festivalterrein
 • 5 tickets voor 1 van de shows podium Korte Kalkhaven + toegang tot de Vip-lounge, incl. drankjes en hapjes
 • Toegang openingsborrel en diner voor sponsoren en relaties voor 2 personen

Prijs € 10.000,=

Fine Reach

 • Bedrijfslogo op de Big Rivers website
 • Bedrijfslogo in de Festivalkrant, verspreiding 125.000 stuks en breed digitaal gelezen.
 • Bedrijfslogo op 4 festival terrein banners
 • 2 tickets voor toegang tot de Vip-lounge, incl. drankjes en drankjes OF dranktegoed van € 150,-- te besteden op het festivalterrein
 • Toegang openingsborrel en diner voor sponsoren en relaties voor 2 personen

Prijs € 1.500,=

Super High Reach

 • Naamgever podium 
 • Bedrijfslogo op de Big Rivers website
 • Bedrijfslogo in de Festivalkrant, verspreiding 125.000 stuks en breed digitaal gelezen.
 • Bedrijfslogo op de programmabanner bij elk podium
 • Bedrijfslogo 4 festival terrein banners
 • Redactioneel artikel in de festivalkrant, verspreiding 125.000 stuks en breed digitaal gelezen.
 • Dranktegoed van € 1500,-- te besteden op het festivalterrein
 • 12 tickets voor  toegang tot de Vip-lounge, incl. drankjes en hapjes
 • Toegang openingsborrel en diner voor sponsoren en relaties voor 6 personen

Prijs € 15.000,=

Good Reach

 • Bedrijfslogo op de Big Rivers website
 • Bedrijfslogo in de Festivalkrant, verspreiding 125.000 stuks en breed digitaal gelezen.
 • Bedrijfslogo op de programmabanner bij elk podium
 • Bedrijfslogo 4 festival terrein banners
 • Dranktegoed van € 250,-- te besteden op het festivalterrein òf 2 tickets voor  toegang tot de Vip-lounge, incl. drankjes en hapjes
 • Toegang openingsborrel en diner voor sponsoren en relaties voor 2 personen

Prijs € 2.500,=

High Contact

 • 10.000Naamgever VIP lounge Korte Kalkhaven
 • Bedrijfslogo op de festivalposter
 • Bedrijfslogo op de Big Rivers website
 • Bedrijfslogo Festivalkrant, verspreiding 125.000 stuks en breed digitaal gelezen.
 • Bedrijfslogo op alle E-tickets programma Spuiboulevard
 • Bedrijfslogo op de programmabanners bij elk podium
 • Persbericht bij ondertekenen sponsorovereenkomst
 • Redactioneel artikel Festivalkrant
 • Bedrijfslogo op 10.000 festival hardcups
 • Bedrijfslogo op de 4 festivalterreinbanners in de stad, op de route naar het festivalterrein toe
 • 20 tickets voor elke show podium Korte Kalkhaven + toegang tot de Vip-lounge, incl. drankjes en hapjes
 • Toegang openingsborrel en diner voor sponsoren en relaties

Prijs: € 25.000,=