fbpx

INFO & FAQ

 

Algemene info

Het Big Rivers festival is een van de grootste gratis toegankelijke evenementen van Nederland. De prachtige historische binnenstad van Dordrecht vormt het unieke decor van het festival. Ieder jaar vinden meer dan 100.000 bezoekers hun weg naar de stad en genieten van een brede programmering met meer dan 150 acts op 10 podia.

Het begon in 1998 met een paar rhythm and blues bands op een podium aan de rivier, georganiseerd door vrijwilligers. 22 jaar later is Big Rivers uitgegroeid tot een grootschalig professioneel meerdaags event. De organisatie is in handen van evenementenbureau Iventors. Samen met een team van meer dan 150 vrijwilligers geven zij vorm en inhoud aan de organisatie, productie, en uitvoering van Big Rivers in opdracht van de Stichting Big Rivers. Samen met de Raad van Toezicht zorgt zij voor; de continuïteit, de visie en de borging van de kwaliteit van het festival. Kenmerkend voor Big Rivers is diversiteit. Dit zie je terug in de programmering maar ook zeker in de bezoekers. Voor werkelijk iedereen is er wat te beleven tijdens het festival of bij de diverse side-events.

Big Rivers bezoekers zijn vrienden, families of mensen die alleen komen, maar altijd ‘samen’ het festival beleven.

PARKEREN

Je kunt natuurlijk proberen te parkeren in één van de 5 parkeergarages die we hier in Dordrecht hebben. Veel handiger is het om je auto te parkeren op één van de grote parkeerplaatsen aan de rand van het centrum. Het is (de eerste 24 uur) gratis en er is een overvloed aan ruimte. Volg hiervoor de borden parkeren Weeskinderendijk. Deze parkeerplaats ligt op slechts 10 minuten lopen van de podia. Je dient hier wel een ticket uit de parkeerautomaat te halen en deze zichtbaar achter je ruit te plaatsen. Na 24 uur dien je wel te betalen.

Let op: Hou rekening met drukte wanneer je met de auto gaat en dat het langer kan duren aan het einde van avond om de parkeergarages en de stad uit te rijden. Daarom adviseren we je ook om met de fiets of openbaar vervoer te komen.

Overnachten
Wil je overnachten in Dordrecht tijdens het festival? Dan hebben we hier een paar prettige tips voor je.  Je kunt prima terecht in een van de vele B&B’s die Dordrecht rijk is.  Zij zijn veelal te vinden in het oude centrum van de stad of aan de randen van de Biesbosch. Ervaar de gastvrijheid van de Dordtenaren. Ook zijn er behoorlijk wat kamers te huur via Airbnb.

 

Of kies je toch liever een hotel?

Ervaar Dordrecht
Het Big Rivers festival is een mooie gelegenheid om het historische Dordrecht beter te leren kennen. Onze stad heeft meer dan 1000 monumenten en in dat decor speelt Big Rivers zicht af.

Het is bijvoorbeeld erg leuk om onze stad vanaf het water te zien. Je kunt hiervoor een tour met de fluisterboot doen of met een van die prachtige boten van Imbarcazione Barone. Geniet van de stad aan het water.

Je kunt ook een gegidste tour doen door het oude centrum. Het VVV  verzorgt deze tours.

Ook is Dordrecht een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan de Biesbosch of aan werelderfgoed Kinderdijk met zijn 19 molens.

Het Dordts Museum bezit een van de grootste schilderijen collecties uit de 17e eeuw. Momenteel vindt er ook een prachtige tentoonstelling plaats van de Nederlandse dierenschilder Aert Schouman, met onder meer de wandschilderingen uit het Paleis Huis ten Bosch.

Vervoer
In Dordrecht zijn er verschillende manieren om je te laten vervoeren.

Allereerst natuurlijk de gewone taxi:

 • Taxi Centrale Dordrecht: 0800-0134
 • Taxibedrijf City Dordrecht: 078-6177440
 • Taxi Stam: 078-6162111

Binnen Dordrecht gaat de elektrische trein. Hiervoor kan je een Hop On Hop Off ticket kopen voor €10,-. Deze is de gehele dag geldig.

Van en naar de overkant van de rivier (Sliedrecht, Zwijndrecht, Papendrecht en Hendrik Ido Ambacht) neem je de waterbus. Deze vaart speciaal voor Big Rivers [ vrijdag en zaterdag tot 23:00 en zondag tot 22:00.

Kom je uit Rotterdam? Neem dan de Aqualiner of de trein.

Vergeet niet als je er ben een prachtig tochtje te maken door het centrum van de stad met de Fluisterboot. Bezie Dordrecht op zijn mooist vanaf het water. Een geweldige rondvaart waarbij zelfs een geboren Dordtenaar opeens toerist in eigen stad is. Fluisterboot: 078-6130094 (dagelijks van 11.00 tot 17.00 uur)

Uiteraard is het ook mogelijk om per koets rond te rijden in het prachtige historisch centrum van Dordrecht. Stapvoets per koets: 06-41559330

Hebben kinderen ook toegang tot het festival?

Ja zeker! We vinden het zelf geweldig als de kids erbij zijn! Ook dit jaar verzorgt het SDK kinderopvang met leuke activiteiten op zaterdag- en zondagmiddag. Je vindt ze aan de Groenmarkt.

Waar koop ik mijn Big Rivers glas?

Je herbruikbare Big Rivers glas koop je eenmalig voor €2,50  aan de bar. Er zit geen statiegeld op het glas. Je kunt hem na het festival mee naar huis nemen als souvenir of weer inleveren en zo het festival steunen.

Is het festival bereikbaar met de auto/fiets?
Het festival is goed bereikbaar met de auto. Er zijn rondom en in het centrum de volgende parkeergarages aanwezig:

 • P1 Parking Drievriendenhof: Korte Kolfstraat 235
 • Spuihaven: Spuiboulevard 304
 • APCOA Parking Visstraat: Visstraat 18
 • Parkeergarage Veemarkt: Van Godewijckstraat 11
 • Parking Vissstraat: Centrum
 • Vanaf de parkeer garages is het nog maar enkele minuten wandelen tot het centrum van Dordrecht, oftewel: Big Rivers 2018!

Het is ook mogelijk om met de fiets te komen en je fiets te parkeren in de gratis fietsstallingen in het centrum te Dordrecht. In het centrum zijn de volgende fietsstallingen aanwezig:

 • Raamstraat (fietsenstalling Achterom), bewaakt
 • Kolfstraat (fietsenstalling Statenplein), bewaakt
 • Lijnbaan (fietsenstalling in de parkeergarage Energiehuis), niet bewaakt
Is het festival bereikbaar met het openbaar vervoer?

Het festival is zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf het centraal station van Dordrecht is het enkele minuten lopen naar de binnenstad van Dordrecht.  Trein: Dordrecht ligt er goed gelegen voor treinreizigers. Er zullen in Dordrecht treinen stoppen vanuit o.a.:

 • Rotterdam ( Centraal, Blaak, Zuid, Lombardijen)
 • Breda
 • Zwijndrecht
 • Roosendaal
 • Vlissingen
 • Bergen op Zoom
 • Den Haag (HS, Laan v NOI)
 • Schiedam
 • Amsterdam (Centraal, Sloterdijk
 • Leiden
 • Venlo
 • Eindhoven
 • Lelystad
 • Schiphol
 • Almere
 • Belgie (Brussel, Antwerpen)

Plan je reis via NS.nl

Is er een invalide toilet aanwezig op het festival?
Er is dit jaar een invalide toilet aanwezig op het festival. Deze is geplaatst in de backstage ruimte van het podium op het Grote Kerksplein. Er hangt hier een bord waarop duidelijk aangegeven is waar het toilet precies te vinden is. Eenmaal aangekomen bij het podium kan je je melden bij een van de crewmembers van het podium. Zij zullen je verder helpen de backstage in.
Ik heb een andere vraag!
Wij staan altijd open voor vragen en suggesties! Wij zijn daarvoor ten alle tijden te bereiken op info@bigrivers.nl of op onze Facebook pagina.