fbpx
Geslaagde editie voor ‘Big Rivers On Air’.

Geslaagde editie voor ‘Big Rivers On Air’.

Geslaagde editie voor ‘Big Rivers On Air’.

Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus, kon dit jaar het Big Rivers festival niet plaatsvinden. In plaats daarvan organiseerden we een ‘On Air’ editie. Het hele weekend konden de bezoekers genieten van leuke flashbacks, een mini-festivalkrant, een ‘The Best Of Big Rivers’ playlist en drie speciale afleveringen van ‘Big Rivers On Air’. De afleveringen zijn zo’n tweeduizend keer bekeken en we hebben over het hele weekend heen een (online) bereik van zestigduizend personen gehad. De reacties waren positief we kijken dan ook terug op een geslaagd weekend. 

 

Eerste bevestigingen

Als verrassing zaten er ook een aantal bevestigingen verstopt tussen de filmpjes die werden uitgezonden. The Wanderers, Q5, Colibri, Soulsville ft. Dorona Alberti, Ivy Linn and the Left Hand Gamblers en What The Frnk staan alvast op de line-up voor volgend jaar. Iets om naar uit te kijken!

On Air – het programma

On Air – het programma

On Air – het programma

Het Big Rivers weekend is bijna aangebroken. 

 Dat betekent dat we On Air gaan! Heb jij de poster al uit de Dordt Centraal gehaald en opgehangen? Je kettingen uit de kast gepakt? Het bier koud gezet en snacks ingeslagen? Dan ben je er helemaal klaar voor! Hieronder een klein overzicht van het programma:

  • Vrijdag 17:00 – Aflevering 1
  • Zaterdag 13:00 – Aflevering 2
  • Zondag 13:00 – Aflevering 3

De afleveringen worden geplaatst op Facebook. Daarnaast plaatsen we daar het hele weekend leuke flashbacks en andere verrassingen. Schakel tussendoor ook eens over naar RTV Dordrecht, want daar zenden ze ‘Het gevoel van… Big Rivers’ uit, ook leuk! Even geen zin in video’s? Zet dan onze The Best Of Big Rivers Spotify playlist eens aan. Gegarandeerd een feestje! 

Voor iedereen die geen Facebook heeft, je vindt de afleveringen hier, hier en hier op YouTube. 

Veel plezier!

We gaan ‘On Air’!

We gaan ‘On Air’!

We gaan ‘On Air’!

Op 17 juli, de dag dat Big Rivers eigenlijk van start zou gaan, lanceren we drie dagen lang ‘Big Rivers On Air’. 

 

Er zijn drie afleveringen opgenomen die tijdens het Big Rivers weekend worden uitgezonden. In de afleveringen gaat presentator Lars Sørensen in gesprek met verschillende mensen die iets met het festival te maken hebben. Zo spreekt hij onder andere met John Stinissen, de dirigent van het aMeezing koor, wethouder Maarten Burggraaf en Ivan Geense, een van de horecaondernemers in Dordrecht en partner van Big Rivers. We zijn echter niets zonder bezoekers, daarom ging presentator Cees van der Meer de straat op om met jullie in gesprek te gaan. Deze beelden zijn uiteraard ook terug te zien. 

 

Naast de afleveringen komt er ook een mini-versie van de festivalkrant in de Dordt Centraal (met poster) uit. Ook is er een speciale ‘Best of Big Rivers’ playlist gemaakt, worden er het hele weekend leuke filmpjes gedeeld en nodigen we iedereen uit om de poster voor het raam te hangen, de kettingen uit de kast te halen en gezellig met elkaar Big Rivers te vieren. Of dit nou thuis is met vrienden of lekker op het terras. Geniet met zijn allen! 

Big Rivers On Air wordt uitgezonden via onze Facebookpagina. De eerste aflevering zie je vrijdag om 17:00, de tweede zaterdag om 13:00 en zondag om 13:00 draait de laatste. Uiteraard zijn ze ook terug te bekijken op een later tijdstip. 

Nieuwe datum Big Rivers bekend.

Nieuwe datum Big Rivers bekend.

Nieuwe datum Big Rivers bekend.

Na alle mogelijke scenario’s in overleg met de gemeente bekeken te hebben, is de conclusie getrokken dat het festival niet verschoven kan worden naar een andere datum dit jaar. De nieuwe datum wordt dan ook 16, 17 & 18 juli 2021. 

Vorige week lieten we al weten dat het festival, en bijbehorende side-events zoals de Blues Cruise, niet op de eerder geplande datum plaats kunnen vinden. Helaas hebben we de conclusie moeten trekken dat het ook niet verantwoord en mogelijk is om het festival te verplaatsen naar een later tijdstip dit jaar. Het gehele programma wordt zoveel mogelijk doorgeschoven naar volgend jaar. 

Liselotte Gatzen, onze festivaldirectrice, laat weten dat het bijzondere tijden zijn. Na de teleurstelling van de annulering en alle hartverwarmende reacties op social media is ze erg blij om een nieuwe datum aan te kondigen. “Nu hebben we weer iets om naar uit te kijken.” 

Het fysieke festival is dan wel verschoven naar volgend jaar, maar we zijn onder andere aan het onderzoeken of we rond het Big Rivers weekend in 2020  toch nog gave dingen (misschien digitaal..) kunnen organiseren, maar hierover verklappen we later meer!

 

Wil je op de hoogte blijven rondom de ontwikkelingen en leuke nieuwtjes? Volg ons dan via Facebook.com/bigriversfestival of Instagram.com/bigriversfestival.

Big Rivers 2020 geannuleerd.

Big Rivers 2020 geannuleerd.

Big Rivers 2020 geannuleerd.

Naar aanleiding van de persconferentie van vandaag, moeten wij helaas melden dat Big Rivers dit jaar niet door kan gaan op de geplande datum. We zijn momenteel druk in overleg met de gemeente en andere betrokken partijen om te kijken of we een geschikte oplossing kunnen vinden. We houden jullie op de hoogte!

Tot slot: we roepen iedereen op om de maatregelen van het RIVM op te volgen. Blijf binnen en wees lief voor elkaar. Hoe eerder dit virus onder controle is, hoe eerder we weer met zijn allen kunnen genieten van festivals, muziek, kunst en elkaar. ❤️

Silver Talent Show uitgesteld.

Silver Talent Show uitgesteld.

Silver Talent Show uitgesteld.

Een aantal dagen geleden werd de terugkeer van de Silver Talent Show bekendgemaakt. Helaas moet de organisatie het evenement uitstellen.

De Silver Talent Show is de zoektocht naar muzikaal talent van 55 jaar en ouder welke in 2014 en 2015 bijzonder succesvol werden uitgevoerd.

Vanwege de ontwikkelingen mbt het Corona virus mogen we niet doorgaan met de voorbereidingen.

De reeds ontvangen inschrijvingen zullen geldig blijven. De Stichting Kunstmakers laat weten dat zij, zodra duidelijk wordt wanneer een en ander weer van start gaat, men dit via de pers en social media bekend zal maken.

Voor meer informatie kunt u bellen met: Kees Koene. 06-29333786

Update Big Rivers 2020 en het Coronavirus

Update Big Rivers 2020 en het Coronavirus

Update Big Rivers 2020 en het Coronavirus

Lieve Big Rivers fans,
 
Gezien de ontwikkelingen rond het Coronavirus willen we jullie graag informeren over de huidige stand van zaken van Big Rivers. Achter de schermen zijn we nog steeds druk bezig met het organiseren van Big Rivers 2020, en we hopen er ook dit jaar met ons allen weer een fantastisch festival van te maken. We houden uiteraard de officiële berichtgeving nauwlettend in de gaten en houden jullie via onze sociale mediakanalen op de hoogte over de impact van nieuwe ontwikkelingen op de voorbereidingen van Big Rivers.
 
Momenteel gaat ons hart uit naar alle Dordtse horeca en ondernemers. Het is een moeilijke tijd en juist daarom vinden wij het belangrijk dat we binnen Dordt met elkaar in contact blijven en er samen sterk uitkomen. Wil jij Dordtse ondernemers steunen? Zoek dan direct contact met ze en geef aan welke hulp je zou kunnen bieden. Ondernemers die hulp nodig hebben, en Dordtenaren die willen helpen, kunnen elkaar bijvoorbeeld vinden via https://www.gewoonmensendiemensenwillenhelpen.nl/
 
En tot slot; volg vooral de richtlijnen van het RIVM en wees lief voor elkaar!

Raad van Toezicht bespreekt 2020

Raad van Toezicht bespreekt 2020

Raad van Toezicht bespreekt 2020

Dinsdagavond 10 maart is de Raad van Toezicht samen met de festivaldirectie om de tafel gaan zitten om het aankomende festivaljaar te bespreken. Het was een zeer prettige en inspiratievolle bijeenkomst en we zijn er met zijn allen van overtuigd dat 2020 weer een prachtig jaar gaat worden! Volle kracht vooruit!  

Silver Talent Show uitgesteld.

Inschrijvingen Silver Talent Show vanaf 8 maart geopend.

Inschrijvingen Silver Talent Show vanaf 8 maart geopend.

Na een afwezigheid van 5 jaar, wordt mede dankzij een bijdrage uit Dordt800, een herstart gemaakt met dit populaire talenten-event voor ouderen. Initiatiefnemer Stichting Kunstmakers roept diverse talenten op om deel te nemen.

 

Ben je een enthousiaste Dordtse amateur muzikant of zanger en vijfenvijftig jaar of ouder? Dan is dit je kans om begin mei te schitteren in de Dordtse Silver Talent Show 2020. De organisatie is op zoek naar muzikanten of zangers mét of zonder begeleiding, die als solist of als duo, trio etc willen optreden (tot maximaal vier personen per act). Alle genres zijn welkom: van opera tot splinternieuwe pop, van gouwe ouwe tot zelfgeschreven songs en van spitse kleinkunst tot tranentrekkende smartlappen. Voor wie begeleiding zoekt (wél graag bladmuziek meenemen) is er een pianist aanwezig.

 

Eind maart worden de eerste voorronden gehouden. Je krijgt een inspirerende workshop aangeboden door de organisatie van stichting Kunstmakers, waarin gewerkt wordt aan jouw podiumpresentatie, zang en interpretatie. De halve finales die eind april gaan plaatsvinden, met een deskundige jury, leiden tenslotte tot de finale: een grandioos concert op 9 mei in het Energiehuis. De winnaars maken een tournee langs verschillende centra. Tevens staan deze in juli op een groot muziekpodium van een bekend Dordts festival. Inschrijven kan vanaf 8 maart via: kees@kunstmakers.com of 078-6454191

 

De Silver Talent Show wordt dit jaar mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Dordt800, het Sluijterman van Loo Fonds en het VSB fonds. 
 
 

De Blues Cruise is terug!

De Blues Cruise is terug!

De Blues Cruise is terug!

Terug van weggeweest: de Blues Cruise! De echte Big Rivers sfeer, maar dan op het water. Partyschip de Ameland vaart op 11 juli van Dordrecht naar Rotterdam en weer terug. Kom aan boord voor een geweldig muziekspektakel met optredens van vijf fantastische bands.

 

Programma:

 

The Roadrunners

Wanneer Blues Magazine zegt dat The Roadrunners ‘een echte kanjer’ is, en Het Nieuwsblad hen vergelijkt met ‘de groten der aarde’, dan is dat omdat zanger/gitarist Wim Degezelle, drummer Seppe Donvil en bassist Dirk Michielse de blues doen rocken als geen ander. De typische The Roadrunners-sound is een smeltpot van blues, rock, funk en country.

 

Shakedown Tim

Shakedown Tim brengt down home blues en uptown boogie zoals die klonk in de jaren ’40 en ‘50, maar zijn composities zijn hedendaags. Het geluid van een een vintage fat body gitaar, een piano, een strakke rhythm sectie én een bezielde zanger geeft een mix van low down blues, happy blues, wilde Memphis boogie, swing jazz, juke joint stomp met hier en daar een gospel.

Deze band mikt op je heupen én op je ziel!

 

Sugar Queen

Michele, bekend als Sugar Queen, is een veelzijdige Amerikaanse vocaliste en songwriter, die de blues vertolkt in Europa, de VS en Azië en momenteel gevestigd is in België / Nederland. Aan het begin van haar muzikale carrière studeerde Michele klassieke piano en ontving daarvoor een studiebeurs. Haar familiewortels liggen in Noord-Florida waar ze een natuurlijke interesse ontwikkelde voor gospel en blues.

 

Spider & The Fly

Het semi-akoestische Stones blues-duo Spider & The Fly brengt het repertoire van ’s werelds Greatest Rock & Roll Band terug naar de essentie met 2 gitaren en 2 stemmen. Tijdens het optreden worden megahits als ‘Satisfaction’ en ‘Honky Tonk Women’ afgewisseld met minder bekendere pareltjes en bluesnummers van de afgelopen 5 decennia.

 

Tickets: https://bigrivers.stager.nl/web/tickets/412712

Early bird ticket: €25,00 excl servicekosten

Tickets €30,00 excl servicekosten

 

Waar?

De oude vertrouwde opstapplaats is zoals voorgaande jaren achter Merz aan de Bomkade. Inschepen kan vanaf 19.15 uur.