fbpx
Publieksevenement van Nederland!!!

Publieksevenement van Nederland!!!

Publieksevenement van Nederland!!!

Maandag 8 april werd tijdens het Evenementencongres in Valkenburg met grote vreugde bekendgemaakt dat het Big Rivers Festival uit Dordrecht is uitgeroepen tot het beste publieksevenement van Nederland. De organisatie van het festival ontving de prijs ter plekke met immense trots en dankbaarheid. 

Dit is ongelofelijk! We zijn zo ontzettend blij en trots. Hier is door een hele grote groep mensen zo hard aan gewerkt. Ik ben zo trots maar vind ook dat we dit zo dik verdiend hebben! Voor iedereen die ons festival en de unieke sfeer die er is niet kent zou ik zeggen, kom dit jaar maar eens langs om jezelf te overtuigen,” aldus een trotse festivaldirecteur Liselotte Gatzen.

Directeur-bestuurder Bas de Zwart, die al 20 jaar betrokken is bij Big Rivers, voegt toe: “Met zo’n club aan medewerkers en vrijwilligers die allemaal de focus hebben op mooi, leuk, gezellig en betrokken ga je een keer opvallen. Ook de fantastische ondersteuning van de Gemeente Dordrecht helpt enorm mee voor iedereen om een extra beentje bij te zetten. We zijn supertrots en feliciteren ook onze horecapartners, sponsoren en overige relaties. En niet te vergeten het publiek, zij maken de sfeer uiteindelijk.” 

Het Big Rivers Festival viert in 2025 haar 25e editie en vindt dit jaar plaats van 12 tot en met 14 juli in het centrum van Dordrecht. Voor meer informatie over het festivalprogramma en praktische details, bezoek deze website www.bigrivers.nl.

Big RIvers genomineerd!!

We zijn supertrots dat we mogen bekendmaken dat we genomineerd zijn als het “Beste Publieksevenement”! De andere genomineerden zijn de Nijmeegse Vierdaagse Feesten en De Grote Schijn uit Rotterdam. We bevinden ons in goed gezelschap, natuurlijk is een nominatie al leuk, maar we gaan voor de winst! Succes!

Deze nominatie is niet alleen een beloning voor ons harde werk, maar ook een mega dank aan onze geweldige bezoekers en vrijwilligers! We gaan ook dit jaar weer samen een fantastisch gratis driedaagsfestival organiseren.

Op 8 april worden de winnaars tijdens het Nationaal Congres Evenementen  in Valkenburg bekendgemaakt. Wij kunnen niet wachten om de prijs mee te nemen naar Dordrecht! Wij houden jullie op de hoogte!

In Memoriam – Rinie Boon

Rinie (rechts) op de foto met Cees van der Meer (links)  tijdens Big Rivers.               Foto credits: Thymen Stolk

Met diepe droefheid delen wij het verdrietige nieuws over het overlijden van Rinie Boon, een gewaardeerde fotograaf die jarenlang een onmisbare bijdrage heeft geleverd aan gebeurtenissen in Dordrecht.
Rinie was een graag geziene fotograaf op ons festival waar hij zonder echt  ‘aanwezig’ te zijn de beste foto’s maakte. Afgelopen 27 december was hij nog aanwezig bij aMeezing Circus waar hij volop genoot. Zijn vakkennis over het maken van het perfect plaatje deelde hij ook graag met anderen.

In deze moeilijke tijd willen we zijn familie, vrienden en collega’s ons diepste medeleven betuigen.

Met oprechte deelneming,
Big Rivers

Een feestelijke herkansing voor aMeezing

Een feestelijke herkansing voor aMeezing

Groots Meezing Evenement van Big Rivers in Dordrecht door unieke samenwerking: Een Feestelijke Herkansing!

Liefhebbers van muziek en gezelligheid opgelet! Op donderdag 21 december wordt de tent van Circus Royal aan de Laan van Europa in Dordrecht het bruisende middelpunt van een uniek meezing evenement, georganiseerd door Big Rivers, Wintercircus Royal. Dit evenement, oorspronkelijk gepland tijdens het Big Rivers festival in juli, moest vanwege extreme hitte worden uitgesteld. Nu, met groot enthousiasme, kondigen we aan dat het langverwachte programma alsnog zal plaatsvinden. Door de bijzondere samenwerking met Circus Royal is het mogelijk aMeezing Circus gratis aan te bieden. Circusdirecteur Tonie Teutenberg: “ Deze zomer was het zo’n teleurstelling voor velen dat aMeezing niet door kon gaan, dat ik met heel veel plezier de tent van het wintercircus gratis aanbied aan de organisatie. Voor ons een spannende dag zo vlak voor de première van het fantastische programma wat we dit jaar hebben kunnen samenstellen voor het wintercircus

Het evenement belooft een mooie avond te worden met bijdragen van het aMeezing projectkoor onder leiding van dirigent John Stinissenen,  en onder meer de energieke soliste zangeres  Elisjeba Wesenhagen. De avond wordt aan elkaar gepraat door de ervaren presentator Cees van der Meer.

Dirigent John Stinissen deelt zijn enthousiasme: “Het wordt een echt heel leuk programma waar zeker de elementen van het circus in terugkomen. Ik ben blij dat we het toch dit jaar nog kunnen uitvoeren omdat er zo hard voor gerepeteerd is.” Hoewel het orkest Timbre Divers, oorspronkelijk gepland om het evenement te begeleiden, vanwege andere verplichtingen niet aanwezig kan zijn, belooft Stinissen een onvergetelijk meezingfeest.

 

De toegang tot dit unieke evenement is gratis, maar geïnteresseerden dienen wel vooraf een ticket te bestellen. De deuren openen om 19.00 uur, met een aanvangstijd van 20.00 uur. Bezoekers hoeven zich geen zorgen te maken over parkeergelegenheid; deze is ruim voldoende en gratis aanwezig.

 

Mis deze kans niet om deel uit te maken van een avond vol muziek, plezier en gemeenschapsgevoel. Bestel uw tickets nu en bereid u voor op een meezingavontuur dat u niet snel zult vergeten! Tickets en info via www.bigrivers.nl en de social media kanalen van het festival, mailen kan ook ticketing@bigrivers.nl

High Reach

 • Bedrijfslogo op de Big Rivers website
 • Bedrijfslogo in de Festivalkrant, verspreiding 125.000 stuks en breed digitaal gelezen.
 • Bedrijfslogo 4 festival terrein banners
 • Dranktegoed van € 200,-- te besteden op het festivalterrein
 • 5 tickets voor 1 van de shows podium Korte Kalkhaven + toegang tot de Vip-lounge, incl. drankjes en hapjes
 • Toegang openingsborrel en diner voor sponsoren en relaties voor 2 personen

Prijs € 10.000,=

Fine Reach

 • Bedrijfslogo op de Big Rivers website
 • Bedrijfslogo in de Festivalkrant, verspreiding 125.000 stuks en breed digitaal gelezen.
 • Bedrijfslogo op 4 festival terrein banners
 • 2 tickets voor toegang tot de Vip-lounge, incl. drankjes en drankjes OF dranktegoed van € 150,-- te besteden op het festivalterrein
 • Toegang openingsborrel en diner voor sponsoren en relaties voor 2 personen

Prijs € 1.500,=

Super High Reach

 • Naamgever podium 
 • Bedrijfslogo op de Big Rivers website
 • Bedrijfslogo in de Festivalkrant, verspreiding 125.000 stuks en breed digitaal gelezen.
 • Bedrijfslogo op de programmabanner bij elk podium
 • Bedrijfslogo 4 festival terrein banners
 • Redactioneel artikel in de festivalkrant, verspreiding 125.000 stuks en breed digitaal gelezen.
 • Dranktegoed van € 1500,-- te besteden op het festivalterrein
 • 12 tickets voor  toegang tot de Vip-lounge, incl. drankjes en hapjes
 • Toegang openingsborrel en diner voor sponsoren en relaties voor 6 personen

Prijs € 15.000,=

Good Reach

 • Bedrijfslogo op de Big Rivers website
 • Bedrijfslogo in de Festivalkrant, verspreiding 125.000 stuks en breed digitaal gelezen.
 • Bedrijfslogo op de programmabanner bij elk podium
 • Bedrijfslogo 4 festival terrein banners
 • Dranktegoed van € 250,-- te besteden op het festivalterrein òf 2 tickets voor  toegang tot de Vip-lounge, incl. drankjes en hapjes
 • Toegang openingsborrel en diner voor sponsoren en relaties voor 2 personen

Prijs € 2.500,=

High Contact

 • 10.000Naamgever VIP lounge Korte Kalkhaven
 • Bedrijfslogo op de festivalposter
 • Bedrijfslogo op de Big Rivers website
 • Bedrijfslogo Festivalkrant, verspreiding 125.000 stuks en breed digitaal gelezen.
 • Bedrijfslogo op alle E-tickets programma Spuiboulevard
 • Bedrijfslogo op de programmabanners bij elk podium
 • Persbericht bij ondertekenen sponsorovereenkomst
 • Redactioneel artikel Festivalkrant
 • Bedrijfslogo op 10.000 festival hardcups
 • Bedrijfslogo op de 4 festivalterreinbanners in de stad, op de route naar het festivalterrein toe
 • 20 tickets voor elke show podium Korte Kalkhaven + toegang tot de Vip-lounge, incl. drankjes en hapjes
 • Toegang openingsborrel en diner voor sponsoren en relaties

Prijs: € 25.000,=

Dit was Big Rivers 2023!

Dit was Big Rivers 2023!

Dit was Big Rivers 2023!

 

Wauw! Wat hebben we er een knallende editie van Big Rivers op zitten. Dit jaar was de levendige sfeer en de explosieve energie weer voelbaar bij de podia, maar al helemaal bij jullie als bezoekers. Jullie hebben er samen één groot feest van gemaakt!

Op vrijdag begon Big Rivers met Massada. Vele van jullie stonden om 17:00 uur al bij de Grote Kerk om Big Rivers af te trappen. Daaropvolgend vond de officiële opening van het festival plaats op datzelfde podium met het Xing Rocks! koor. Hierbij konden we zelfs genieten van een solo optreden van niemand minder dan onze eigen wethouder, Maarten Burggraaf, die nog kan zingen ook!

 

Op vrijdag werd ook voor het eerst de Monument stage geopend. Hier stroomden het direct goed vol en barsten het feest los. Ditzelfde was op zaterdag het geval. De samenwerking met het Monument heeft voor een verbreding van het muziekaanbod gezorgd, maar resulteerde ook in meer verdieping dankzij het programma in de Kloostertuin.

Op zaterdag was het heet. Zo heet dat aMeeZing ten behoefte van de veiligheid en welzijn van bezoekers en organisatie helaas afgelast werd. Maar er vonden ook hele mooie dingen plaats. Zo vroeg Felix zijn geliefde Karin ten huwelijk op het podium van het Blauwpoortsplein. Veel belangrijker nog, ze zei ja! Wij wensen hen alle liefde en geluk toe in hun aanstaande huwelijk!

Op datzelfde podium werd de selectie van FC Dordrecht ontvangen. Big Rivers is onderdeel van het Energiek Dordt platform, net als FC Dordrecht. Samen met FC Dordrecht en vele andere aangesloten partners gaan we voor een duurzaam Big Rivers en een groene toekomst!

De zondag verliep echter niet zoals gepland. De organisatie heeft ter preventie van ongevallen besloten om het programma deels af te lassen. Hierdoor hebben veel bands het podium niet kunnen betreden. Maar zoals het gezegde luidt: na regen komt zonneschijn! Om 18:00 uur ging het zonnetje weer schijnen, stonden de eerste bands weer op de podia en stroomden de stad weer vol.

Als klap op de vuurpijl werd het Grote Kersplein afgesloten met de Hermes House Band. Wat een afsluiter was dat! Zij zorgden er met hun vlotte overgangen van hit naar hit voor een afsluiter zoals deze op Big Rivers hoort te zijn. Vol met gezelligheid, energie, liefde en verbinding.

Al met al was het een bewogen editie van Big Rivers met zowel hoge, maar ook dieptepunten. Desondanks was Big Rivers 2023 een editie om niet meer te vergeten. We willen graag al onze vrijwilligers, partners, sponsoren, Gemeente Dordrecht, de hulpdiensten en in het bijzonder natuurlijk jullie bezoekers ontzettend bedanken voor het mogelijk maken van ons prachtige festival. Samen zijn wij Big Rivers! We zien elkaar volgend jaar op 12, 13 & 14 juli!

High Reach

 • Bedrijfslogo op de Big Rivers website
 • Bedrijfslogo in de Festivalkrant, verspreiding 125.000 stuks en breed digitaal gelezen.
 • Bedrijfslogo 4 festival terrein banners
 • Dranktegoed van € 200,-- te besteden op het festivalterrein
 • 5 tickets voor 1 van de shows podium Korte Kalkhaven + toegang tot de Vip-lounge, incl. drankjes en hapjes
 • Toegang openingsborrel en diner voor sponsoren en relaties voor 2 personen

Prijs € 10.000,=

Fine Reach

 • Bedrijfslogo op de Big Rivers website
 • Bedrijfslogo in de Festivalkrant, verspreiding 125.000 stuks en breed digitaal gelezen.
 • Bedrijfslogo op 4 festival terrein banners
 • 2 tickets voor toegang tot de Vip-lounge, incl. drankjes en drankjes OF dranktegoed van € 150,-- te besteden op het festivalterrein
 • Toegang openingsborrel en diner voor sponsoren en relaties voor 2 personen

Prijs € 1.500,=

Super High Reach

 • Naamgever podium 
 • Bedrijfslogo op de Big Rivers website
 • Bedrijfslogo in de Festivalkrant, verspreiding 125.000 stuks en breed digitaal gelezen.
 • Bedrijfslogo op de programmabanner bij elk podium
 • Bedrijfslogo 4 festival terrein banners
 • Redactioneel artikel in de festivalkrant, verspreiding 125.000 stuks en breed digitaal gelezen.
 • Dranktegoed van € 1500,-- te besteden op het festivalterrein
 • 12 tickets voor  toegang tot de Vip-lounge, incl. drankjes en hapjes
 • Toegang openingsborrel en diner voor sponsoren en relaties voor 6 personen

Prijs € 15.000,=

Good Reach

 • Bedrijfslogo op de Big Rivers website
 • Bedrijfslogo in de Festivalkrant, verspreiding 125.000 stuks en breed digitaal gelezen.
 • Bedrijfslogo op de programmabanner bij elk podium
 • Bedrijfslogo 4 festival terrein banners
 • Dranktegoed van € 250,-- te besteden op het festivalterrein òf 2 tickets voor  toegang tot de Vip-lounge, incl. drankjes en hapjes
 • Toegang openingsborrel en diner voor sponsoren en relaties voor 2 personen

Prijs € 2.500,=

High Contact

 • 10.000Naamgever VIP lounge Korte Kalkhaven
 • Bedrijfslogo op de festivalposter
 • Bedrijfslogo op de Big Rivers website
 • Bedrijfslogo Festivalkrant, verspreiding 125.000 stuks en breed digitaal gelezen.
 • Bedrijfslogo op alle E-tickets programma Spuiboulevard
 • Bedrijfslogo op de programmabanners bij elk podium
 • Persbericht bij ondertekenen sponsorovereenkomst
 • Redactioneel artikel Festivalkrant
 • Bedrijfslogo op 10.000 festival hardcups
 • Bedrijfslogo op de 4 festivalterreinbanners in de stad, op de route naar het festivalterrein toe
 • 20 tickets voor elke show podium Korte Kalkhaven + toegang tot de Vip-lounge, incl. drankjes en hapjes
 • Toegang openingsborrel en diner voor sponsoren en relaties

Prijs: € 25.000,=

Veiligheid gaat voorop! Het festivalterrein wordt om 18.00 uur geopend

Veiligheid gaat voorop! Het festivalterrein wordt om 18.00 uur geopend

Veiligheid gaat voorop! Het festivalterrein wordt om 18.00 uur geopend

Beste Big Rivers fans,

Veiligheid gaat voor alles. Na overleg met de gemeente en de hulpdiensten hebben we besloten om het festivalterrein vanaf 18.00 te openen. Er komt een zwaar onweersfront aan waardoor we de veiligheid in de middag niet kunnen waarborgen.

Maar het belooft een mooie avond te worden dus kom rond 18.00 gezellig naar de stad voor een hapje, drankje en toffe optredens. Dan maken we er met z’n allen een geweldig feest van!

Houdt voor updates onze social media kanalen, de website en de TimeSquare app in de gaten. Hierop zullen wij meer informatie delen wanneer deze beschikbaar is!

 

Updates:

– Het Kinderplein op de Waag komt te vervallen.                                                                                           

– Elijah Gospel & Soul Choir is verplaatst naar de Trinitatiskapel op de Vriesestraat.                               

– Unortadox is om 19:30 uur te vinden bij podium de Witt/ kunstkerk op het Augustijnenkamp.           

– De voorstelling in de Kloostertuin wordt verplaatst naar het Weeshuistheater op het Weeshuisplein.

High Reach

 • Bedrijfslogo op de Big Rivers website
 • Bedrijfslogo in de Festivalkrant, verspreiding 125.000 stuks en breed digitaal gelezen.
 • Bedrijfslogo 4 festival terrein banners
 • Dranktegoed van € 200,-- te besteden op het festivalterrein
 • 5 tickets voor 1 van de shows podium Korte Kalkhaven + toegang tot de Vip-lounge, incl. drankjes en hapjes
 • Toegang openingsborrel en diner voor sponsoren en relaties voor 2 personen

Prijs € 10.000,=

Fine Reach

 • Bedrijfslogo op de Big Rivers website
 • Bedrijfslogo in de Festivalkrant, verspreiding 125.000 stuks en breed digitaal gelezen.
 • Bedrijfslogo op 4 festival terrein banners
 • 2 tickets voor toegang tot de Vip-lounge, incl. drankjes en drankjes OF dranktegoed van € 150,-- te besteden op het festivalterrein
 • Toegang openingsborrel en diner voor sponsoren en relaties voor 2 personen

Prijs € 1.500,=

Super High Reach

 • Naamgever podium 
 • Bedrijfslogo op de Big Rivers website
 • Bedrijfslogo in de Festivalkrant, verspreiding 125.000 stuks en breed digitaal gelezen.
 • Bedrijfslogo op de programmabanner bij elk podium
 • Bedrijfslogo 4 festival terrein banners
 • Redactioneel artikel in de festivalkrant, verspreiding 125.000 stuks en breed digitaal gelezen.
 • Dranktegoed van € 1500,-- te besteden op het festivalterrein
 • 12 tickets voor  toegang tot de Vip-lounge, incl. drankjes en hapjes
 • Toegang openingsborrel en diner voor sponsoren en relaties voor 6 personen

Prijs € 15.000,=

Good Reach

 • Bedrijfslogo op de Big Rivers website
 • Bedrijfslogo in de Festivalkrant, verspreiding 125.000 stuks en breed digitaal gelezen.
 • Bedrijfslogo op de programmabanner bij elk podium
 • Bedrijfslogo 4 festival terrein banners
 • Dranktegoed van € 250,-- te besteden op het festivalterrein òf 2 tickets voor  toegang tot de Vip-lounge, incl. drankjes en hapjes
 • Toegang openingsborrel en diner voor sponsoren en relaties voor 2 personen

Prijs € 2.500,=

High Contact

 • 10.000Naamgever VIP lounge Korte Kalkhaven
 • Bedrijfslogo op de festivalposter
 • Bedrijfslogo op de Big Rivers website
 • Bedrijfslogo Festivalkrant, verspreiding 125.000 stuks en breed digitaal gelezen.
 • Bedrijfslogo op alle E-tickets programma Spuiboulevard
 • Bedrijfslogo op de programmabanners bij elk podium
 • Persbericht bij ondertekenen sponsorovereenkomst
 • Redactioneel artikel Festivalkrant
 • Bedrijfslogo op 10.000 festival hardcups
 • Bedrijfslogo op de 4 festivalterreinbanners in de stad, op de route naar het festivalterrein toe
 • 20 tickets voor elke show podium Korte Kalkhaven + toegang tot de Vip-lounge, incl. drankjes en hapjes
 • Toegang openingsborrel en diner voor sponsoren en relaties

Prijs: € 25.000,=

GECANCELD!! Middagprogramma Grote Kerksplein

Helaas, de aMeeZing show met het aMeeZingkoor, Timbres Divers orkest, de winnaars van The SilverTalentshow en The Blits is gecanceld.
Gezien de verwachte temperatuur van 32 graden om 1400 uur hebben we besloten dat het niet verantwoord is om dit onderdeel van het festival door te laten gaan.
We willen hier voorkomen dat er mensen onwel worden, omdat zowel de deelnemers als het publiek vol in de zon staan en zitten.
Het is ontzettend jammer dat dit vaste onderdeel van het festival niet door kan gaan. Zeker gezien alle inspanningen die door alle partijen zijn gedaan om weer een mooi optreden neer te zetten.
We weten dat dit bericht veel teleurstelling zal opleveren, maar we doen ons best om een alternatief moment proberen te vinden om aMeezing op een later moment alsnog uit te voeren.
Hopelijk genieten jullie van de rest van ons programma en maken jullie er weer een top dag van!💜💛💚

Belangrijk nieuws!!!

Michael Jackson vervangt KC and the Sunshineband.

 

Shake Shake Shake, de KC tributeband heeft  op het allerlaatste moment het optreden van zaterdagavond op het Kreko Stage van Big Rivers moeten afzeggen. Door grote stemproblemen van de zanger kunnen zij helaas niet optreden. Zij zullen worden vervangen door MJ HiStory, de Michael Jackson Tributeband die begin dit jaar aan The Battle of the Bands op SBS heeft meegedaan. Het optreden vindt plaats op het podium Grote Markt zaterdagavond 22.45 uur.

Foto: William Rutten

Extra afvaarten tijdens Big Rivers!

Geweldig dat je nog wat langer van Big Rivers kunt genieten!

Tijdens het Big RIvers Festival vaart de Waterbus langer door. Let op!  Daardoor vervallen zondag 9 juli de eerste afvaarten.

Klik hier voor de aangepaste dienstregeling voordat je aan boord stapt.

Blij met onze horecapartners!

Heb jij de horeca stickers al gespot? Wij zijn ook dit jaar weer enorm blij met de samenwerking tussen Big Rivers en de horecapartners. Big Rivers zou een heel ander festival zijn, zonder deze horecagelegenheden. Wist je trouwens dat je met elke aankoop bij deze partners je direct Big RIvers steunt. Zo kunnen we ook de volgende editie weer een geweldig festival organiseren.

Je kunt deze horecastickers vinden bij onderstaande partners:

Istimewa
Dolhuis
Rebel Rebel
Finn’s
Het Magazijn
La Cubanita
Fles & Mes
Merz Dordrecht
De Witt
Visser’s Poffertjes
Cafe de lachende monnik
Het Monument
Cafe Scheffers
De Vergulde Lampet
No.38 City Bakery Cafe