fbpx
Jaarvergadering Raad van Toezicht Big Rivers
De prachtige 2019-editie ligt nog vers in het geheugen (met dank voor de vele leuke filmpjes en foto’s via social media!). Maar achter de schermen wordt al keihard gewerkt aan Big Rivers 2020. Om die reden kwamen afgelopen zaterdag 5 oktober Big River-directie en Raad van Toezicht bij elkaar in het DOOR-kantoor aan de Spuiboulevard. Om terug te blikken maar vooral om vooruit te kijken.
Over één ding hoefden we het niet lang te hebben: 2019 was een spectaculair jaar! Bredere programmering (Crazy), nieuwe locaties (Skatestage, Statenplein) en vooral: heel veel blije bezoekers. Het was ook een jaar waarin we voor een aantal nieuwe uitdagingen stonden, bijvoorbeeld qua veiligheid. Kortom: aan gespreksstof hadden we geen gebrek.
Vooruitkijkend naar 2020 zijn de verwachtingen hooggespannen. In het kader van 800 jaar stadsrechten, krijgt Big Rivers een centrale rol in de festiviteiten. Dat vraagt in de eerste plaats een heldere visie op die rol en de impact op het festival: wat gaan we doen, hoe gaan we het doen en met wie?
Als Raad van Toezicht denken we mee, stellen we vragen, geven we denkrichtingen mee. Elk vanuit onze eigen ervaring en kennis: financieel-bestuurlijk, ICT, marketingcommunicatie en organisatorisch. Het was fijn om te merken dat we elkaar wat dit betreft goed aanvullen. Het geeft de directie soms nieuwe perspectieven en tegelijkertijd weten wij ons als toezichthouders gesterkt in de gedachte dat Big Rivers in kundige handen is.
Wij, Sybe, Dennis en ik, hebben enorm respect voor de manier waarop Bas en Liselotte als directie/bestuurder van Big Rivers ook nu weer plannen, organiseren en afstemmen. We zijn ook blij dat de samenwerking en afstemming met gemeente en veiligheidsdiensten constructief verloopt. Voor de komende tijd staan er bijeenkomsten gepland met horecapartners en sponsors. We hebben afgesproken dat wij daar waar mogelijk invulling zullen geven aan ook onze ambassadeursfunctie.
Ik denk dat ik voor iedereen mag spreken als ik zeg dat we een bijzonder prettige en inspirerende jaarvergadering hebben mogen beleven. en na afloop moest daar natuurlijk een toast op worden uitgebracht. Eind oktober komen we opnieuw bij elkaar. Uiteraard zullen wij daar weer een kort verslagje van maken.
Marjan Jansen Manenschijn