fbpx

Samen meezingen tegen eenzaamheid.

mei 24, 2019

In het kader van #jebentnietalleen organiseren we samen met de Gemeente Dordrecht twee keer aMeezing in de wijken. Op 7 juni kan je gratis meezingen in Zorgcentrum Merwelanden en op 28 juni in de Tromptuin.

Wist je dat bijna de helft van alle Dordtenaren zich weleens alleen voelt? Het kan iedereen overkomen en het kent vele oorzaken. Zo kan het te maken hebben met leeftijd, financiële situatie of het verliezen van sociale contacten. Het is belangrijk dat we met elkaar proberen hier iets aan te doen. Wij gaan daarom een bijzondere samenwerking met de Gemeente Dordrecht aan en brengen twee keer het aMeezing projectkoor naar de wijken. Hier wordt het bekende aMeezing concept, ook wel bekend van het festival, naar de mensen gebracht.

Het aMeezing projectkoor is een koor dat uitsluitend repeteert voor het Big Rivers festival. Tijdens deze evenementen in de wijken kan je gezellig meezingen met de leukste popsongs, levensliederen en operaklassiekers. Solisten Noble en Leo Schellinger zorgen voor extra rock ‘n roll. De grand finale vindt plaats tijdens de zaterdag van het festival zelf. Dan begeleidt het Timbres Divers orkest het aMeezing projectkoor en voegt Maarten Teekens zich bij de solisten. Ken jij iemand die vaak alleen is? Nodig diegene dan eens uit om samen te gaan zingen! Samen zingen maakt je blij, is goed voor je gezondheid en is ook nog eens hartstikke gezellig.

Beide evenementen zijn gratis toegangelijk en duren van 14:30 tot 16:00 uur. Meezingen mag, maar hoeft niet.