fbpx

Bewonersbrief

jul 8, 2022 | Nieuws

Een bericht aan de bewoners, bedrijven en overige belanghebbenden.

Door omstandigheden heeft nog niet iedereen in de binnenstad een bewonersbrief ontvangen. Deze bewonersbrief en eventueel doorlaatbewijs ontvangt u zo spoedig mogelijk van de gemeente Dordrecht.
Omdat deze bewonersbrief later is dan gebruikelijk infomeren wij u alvast over de tijdelijke verkeersmaatregelen rondom het Big Rivers festival.

Afsluitingen

Tijdens Big Rivers van vrijdag 15 juli 08:00 t/m zondag 17 juli 24:00 uur zijn de volgende straten afgesloten;
– Grotekerksplein / Grotekerksbuurt / Vismarkt / Groenmarkt / Wijnstraat tot aan ‘s-Heerboeijenstraat.
– Varkenmarkt en Knolhaven*,Prinsenstraat*, Lange Geldersekade*, Houttuinen*.
Van vrijdag 15 juli 08:00 uur t/m maandag 18 juli 18:00 uur zijn de volgende straten afgesloten;
– Korte Kalkhaven*, deel Keizershof*, Spuiboulevard ten hoogte van het stadskantoor.
*Bewoners in dit gebied ontvangen een doorlaatbewijs. 

– Dit weekend, aanstaande maandagavond (11 juli) en woensdagavond (13 juli) is het Grotekerksplein en de Grotekerksbuurt meerdere malen enkele uren afgesloten i.v.m. voorstellingen van de Stadsopera van Muziektheaterhollandsdiep, aMeeZing en Dordt Proms.

Parkeerverboden

– Van dinsdag 12 juli t/m uiterlijk 21 jul 08:00 geldt een parkeerverbod op de Bomkade

– Van dinsdag 12 juli t/m 19-7 18:00 geldt een parkeerverbod op de Spuiboulevard voor het Stadskantoor
– Van woensdag 13 juli t/m dinsdag 19 juli 18:00 geldt een geheel parkeerverbod op het Grotekerksplein.

– Aan de tuinzijde van het Grotekerksplein geldt nu al een parkeerverbod.
– van woensdag 13 juli t/m woensdag 20 juli 18:00 geldt een parkeerverbod op de korte kalkhaven en een deel van het Keizershof en de Binnen Kalkhaven.

– van donderdag 14 juli t/m maandag 18 juli 18:00 uur geldt een parkeerverbod voor de Aardappelmarkt en een groot deel van de Grote Markt.

– Van vrijdag 15 juli t/m zondag 17 juli 00:00 geldt een parkeerverbod aan de Houttuinen en op de Spuiboulevard voor het oude UWV.

– Op dit moment geldt er al een parkeerverbod aan de Lange Wantijkade t.b.v. de opbouw van een podium op het schip het Zwarte Zwaantje. Dit verbod geldt tot en met zondagavond 17 juli. Het Zwarte Zwaantje wordt in de loop van komende week naar de Korte Kalkhaven gesleept.

Alternatieve parkeermogelijkheden

Woont of werkt u binnen het afgesloten gebied en heeft u een parkeervergunning voor sector A? Parkeer dan vanaf woensdag 13 juli 18.00 uur tot maandag 18 juli 18.00 uur elders in uw sector. Lukt dit niet dan mag u met uw parkeervergunning voor sector A tijdelijk ook parkeren in sector C, D of E.

Heeft u een inpandige garage?

Heeft u een eigen parkeergelegenheid binnen het afgesloten evenemententerrein? Dan biedt de Gemeente Dordrecht u de mogelijkheid om gratis te parkeren in de parkeergarage Spuihaven (24 uur per dag geopend). U kunt uw gratis uitrijkaarten vanaf vrijdag 8 juli t/m vrijdag 15 juli tijdens kantooruren ophalen bij Intree Dordrecht | VVV Balie aan de Spuiboulevard 99 in Dordrecht.

Meer informatie

Voor vragen over de tijdelijke maatregelen kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met het Evenementenbureau van de gemeente Dordrecht via telefoonnummer (078) 7704231 of via  t.van.rossen@dordrecht.nl