fbpx

Ameezing 2022

Ameezing 2022

Het aMeezing koor is het projectkoor van het Big Rivers Festival. Ze repeteren met zijn allen voor een groots optreden op zondagmiddag 10 juli in de Grote Kerk tuin het weekend vóór Big Rivers. Net als in 2019 wordt het koor begeleid door het geweldige Timbres Divers orkest. Er zijn weer een aantal gastsolisten van de partij, zo ook de winnaars van de Silver Talent Show dit jaar. Met zijn allen zingen en spelen ze de allerleukste meezing hits! Zing je ook gezellig mee?

Het koor is onder begeleiding van John Stinissen, de dirigent die iedereen enthousiast kan maken om mee te feesten. Een aantal weken voor het festival kunnen koorleden zich aanmelden om mee te doen aan het project. Na het aanmelden komt het koor bij elkaar voor een aantal weken om alle liedjes in te studeren en repeteren ze ook samen met het orkest en de solisten in voorbereiding op het optreden.

aMeezing zondag 10 JULI, GROTEKERKSPLEIN

 13.30 – 16.30

Timbres divers

Dit orkest heeft een symfonische bezetting aangevuld met een complete saxgroep en lijkt daarmee sprekend op het bekende Metropole Orkest. Ze staan onder professionele leiding van Ruud van Eeten. De naam Groot Film- en Musicalorkest Timbres Divers zegt veel over het repertoire van het orkest. Het accent ligt op film- en musicalmuziek, maar ook andere “timbres” als pop, jazz, bigband en klassiek maken deel uit van de muziekmix.

Silver Talent Show Winnaars

Zoals in eerdere edities ook al was treden de winnaars van de Silver Talent Show dit jaar ook met aMeeZing op als solisten.

De Silver Talent Show is een jaarlijkse zoektocht naar muzikaal talent van 55 jaar en ouder. Iedereen mag hieraan deelnemen. Belangrijker nog dan talent is het plezier.

Met de Silver Talent Show wil Stichting Kunstmakers mensen helpen met de ontwikkeling van hun talent. Daarnaast staan het verbinden van ouderen en het samen strijden tegen eenzaamheid centraal.

Winnaar Silver Talent Show Philip Westerlaken