fbpx

Big Rivers is back home!

mrt 2, 2022 | Nieuws

Big Rivers is terug! Nadat het festival 2 jaar achter elkaar niet door is gegaan door de beperkingen van de Coronamaatregelen, keert het dit jaar terug naar de binnenstad. We willen het gevoel van voor de pandemie terug laten komen. Lekker dansen en genieten met je vrienden en familie  op dit enige echte ‘Dordtse Feessie’ is iets wat iedereen heeft gemist .

Maatregelen

Dankzij de versoepelingen is het festival op 15, 16, en 17 juli weer in haar originele vorm te beleven zijn. Mocht de situatie zich voor doen dat er wederom maatregelen worden ingesteld door de overheid, dan zullen we ons daar aan houden en aanpassen waar nodig. Veel bekende elementen van het festival komen weer terug, zoals de Mardigras aankleding, de festival- en foodmarkt en meer dan 100 muzikale acts.

Big Rivers en Opera

Dit jaar zal het podium op het Grotekerksplein eerder worden opgebouwd. Het podium wordt vóór het festival onder andere gebruikt voor de uitvoering van de stadsopera ‘Maria’, door het Muziektheater Hollands Diep. We zijn erg trots op onze samenwerking met Hollands Diep voor het uitvoeren van deze stadsopera. Deze ‘opera’ past ook goed bij Big Rivers omdat het voor en door Dordtenaren is en dus vooral ook alle Dordtse Big Rivers fans. Het sluit naadloos aan bij de Big Rivers beleving en zal een mooie toevoeging zijn aan deze Big Rivers week.

aMeezing

‘aMeezing Big Rivers’ wordt dit jaar uitgevoerd op zondag 10 juli, het weekend voor Big Rivers. Er is daardoor meer tijd en aandacht voor dit populaire evenement. Ook dit jaar kunnen we weer uit volle borst meezingen met dit geweldige koor. Verder voegen we deze editie ‘sponsor area’s toe aan het festival. Vorig jaar waren de sponsor area’s op Back to the Rivers ook al een groot succes. We hopen hiermee meer bedrijven te interesseren een bijdrage aan het festival te leveren.

Deze zomer vullen we de binnenstad weer met fantastische muziek en live bands waar iedereen weer als vanouds van kan genieten. Ben jij er ook bij?