fbpx

Bead the Poetry is terug! Op 12 juli 2018 vindt het plaats op een bijzondere locatie, namelijk bij pand Teerlink. Toegang is gratis en is een initiatief van DOOR in samenwerking met Big Rivers.

Na een paar jaar van afwezigheid keert Bead the Poetry dit jaar terug op Big Rivers. Het belooft een avond te worden vol met poëzie, spoken-word en improvisatie. Er komen vier jonge gastdichters: Sabina van Velzen, Swendeline Ersilia, Kenny van Veen en Didi (Dirce-lene Evora). Daarnaast maakt het dichterscollectief Dichtbeideklank ook zijn opwachting. Hier maken Merel Meijers, Arjan Loeve, Kees-Jan Visser, Jaime Quant en Peter M van der Linden, die ook de oprichter is, onderdeel van uit. Daarnaast komen ook drie muzikale acts; Lounar met melodische poëzie, Yung Gwidetti als hiphopcollectief uit Tilburg en Eevee die een rijzende ster in de lofi-hiphopscene is. De avond wordt gepresenteerd door nachtburgemeester Juno.

Alsof de terugkeer niet genoeg was, vindt Bead the Poetry ook nog eens plaats op een historische locatie: de Punt van de Kalkhaven voor pand Teerlink. Onderdeel van het Dordtse straatbeeld, het gebouw werd tientallen jaren gebruikt als werkplaats voor reparatie van scheepsmotoren. Momenteel staat het Teerlink-pand leeg en wordt het op 12 juli benut voor BTP als dynamische achtergrond. Bij slecht weer gaat Bead the Poetry plaatsvinden in de Trinitatiskapel op Vriesestraat 33. Hou hiervoor de social media in de gaten! Ook tijdens dit sub-evenement zullen Big Rivers ecoglazen gebruikt worden. Dit wil je toch niet missen?

Er is hier geen parkeergelegenheid. Daarom graag lopend, op de fiets of met openbaar vervoer komen.