fbpx

LET'S GO GREEN

 
Big Rivers festival is een evenement waar veel mensen bij elkaar komen. Dit zorgt dan ook voor veel afval. Als organisatie en bezoekers zijn we samen verantwoordelijk om een zo klein mogelijke ecologische footprint achter te laten.

Ook dit  jaar en de komende jaren, worden er grote stappen genomen richting een groener festival en daar hebben we jouw hulp bij nodig.

Wat wij zoal doen om zo ‘groen’ mogelijk bezig te zijn, lees je hieronder.

Z

Afval

Het festival werkt met herbruikbare plastic glazen. Deze speciale Big Rivers glazen koop je eenmalig voor €2,50 en kan je bij het halen van een nieuw drankje inwisselen voor een schoon, nieuw glas. Aan het einde van het festival kan je hem mee naar huis nemen als leuk souvenir. De glazen zijn verkrijgbaar bij de horeca.

Afval kan gescheiden ingezameld kan worden in de diverse afvalbakken op het festivalterrein.

Z

Drukwerk

Er wordt  geen programmaboekje gedrukt. Het programma wordt online aangeboden via TimeSquare en deze website. Dit scheelt een hoop papier.
Z

Vervoer

Ook dit jaar een extra fietsenstalling aan het Grotekerksplein. Daarnaast wordt de fietsenstalling bij de Raamstraat ook opengesteld voor het publiek. Natuurlijk kan de stalling bij Statenplein ook gebruikt worden. Zo worden bezoekers gestimuleerd om met het openbaar vervoer of met de fiets te komen.

Z

Vrijwilligers

Op een enkeling na, komen alle vrijwilligers van het festival uit de omgeving van Dordrecht dus we beperken de vervuiling door zo min mogelijk gebruik van auto’s.

Z

Aankleding

Het festival wordt elk jaar uitbundig gedecoreerd. Deze decoratie gebruiken we elke editie opnieuw en daarmee sparen we het milieu. Van ‘oude’ banners worden door ons enthousiaste decoteam o.a. tassen gemaakt, die we weer aanbieden in de merchandise kramen.

Z

Foodtrucks

De foodtrucks serveren in papieren verpakkingen en houten bestek zodat dit ook weer gescheiden ingeleverd kan worden. Daarnaast wordt de gebruikte olie apart ingezameld.

Wat kun jij zelf doen ?

  • Kom lekker met de fiets naar het festival!
  • Kom je van ver? Neem dan het OV of als je toch met de auto komt, zorg er dan voor dat je auto vol zit.
  • Gooi je afval in de daarvoor bestemde afvalbakken, let hierbij op afvalscheiding.
  • Breng je je eigen drankjes mee, liever niet natuurlijk, maar doe je dat toch zorg dan in ieder geval dat je het afval in de daarvoor bestemde bakken gooit.