fbpx

 

Transatlantic Bluegrass Band

Transatlantic Bluegrass Band Bluegrass fanaten Gijsbert Diteweg (dobro) en Sebastiaan Lit (gitaar) hebben elkaar in 2018 ontmoet tijdens een jamsessie op het La Roche Bluegrass festival in Frankrijk, het grootste bluegrass festival van Europa.
Het klikte zo goed dat ze besloten om in Nederland een eigen band op te zetten. Met Johnny Daly (contrabas) uit Ierland en Obin Sturm (viool) uit de Verenigde Staten in de gelederen, werd het een internationaal gezelschap. Mark Schilder (banjo) en Jean-Paul Joosten (mandoline) maakten de traditionele zesmans bezetting compleet.
Bluegrass kent veel muzikale invloeden van Ierse en Schotse immigranten die zich vestigden in het Amerikaanse Appalachen-gebergte. Door samensmelting met blues en jazz ontstond hier in de loop der jaren deze akoestische muziekstijl. The Transatlantic Bluegrass Band neemt het genre weer mee terug over de oceaan; Mountain music from the Lowlands! De band speelt hoofdzakelijk het traditionele repertoire van hun Amerikaanse bluegrass helden; Bill Monroe, Flatt & Scruggs, Del McCoury, Jimmy Martin, The Stanley Brothers, Jim & Jesse en vele anderen.
 

Event Timeslots (1)

Groenmarkt – Vissers
-