fbpx

 

Mo’ Gumbo

MO’ GUMBO

Dat New Orleans een prachtige muzikale stad is waar vele muziekstijlen ontstaan zijn en elkaar hebben beïnvloed staat als een paal boven water! De stad is de bakermat van de jazz en een smeltkroes van oa Franse, Spaanse, Afrikaanse en Haïtiaanse invloeden en dat hoor je overal in terug! MO’ Gumbo richt zich op de typische New Orleans funk die zich kenmerkt door uitvoerig gebruik van piano, blazers en lekkere syncopische ritmes. Denk bijvoorbeeld aan de muziek van Dr John, The Meters, The Neville Brothers, Allen Toussaint en Lee Dorsey.

Mo’ Gumbo is een nieuwe band met liefhebbers van dit alles. Een groove formatie rondom zanger-gitarist Jan Kanis. Met een solide ritmesectie, rollend pianospel, sterke blazerssectie en spetterende backing vocalisten, zal de sound van The Cresent City groots worden neergezet.

De musici van Mo’ Gumbo putten uit het rijke repertoire van lokale grootheden als Allen Toussaint, Professor Longhair, Dr John, Harry Conick Jr & Fats Domino om er maar eens een paar te noemen. Dat alles natuurlijk voorzien van swingende arrangementen waarbij de funky streetbeats de basis vormen van de songs.

bezetting:

Jan Kanis – vocals/guitar
Ton van der Kolk – bass
Govert van der Kolm – piano/hammond
Timothy van der Holst – drums
Rolf Delfos – alto saxophone
Peter Broekhuizen – bariton saxophone
Dirk Beets – trumpet
 

Event Timeslots (1)

Grote Markt
-