fbpx

The Bits

https://www.youtube.com/thebitshu

 

The Bits

Het is een van de snelst groeiende Beatles tribute bands in Europa. Niet meer dan een jaar na hun eerste concert, werden ze gesponsord door German Höfner Guitars, de fabricanten van Paul McCartney\’s bekende bassgitaar. Ze hebben op festivals gespeeld als Sziget, Beatles Day Mons, maar ook eerder op Big Rivers en op het meest bekende Beatles festival BeatleWeek in Liverpool.
 

Dr Justice & The Smooth Operators

 

Dr Justice & The Smooth Operators

Dr Justice is een man van de wereld, een man die dingen heeft gezien, een man die dingen heeft meegemaakt. Hij heeft de talenten ontmoet die samen The Smooth Operators vormen. Dit all-star dream-team bestaat uit drie funky boys en vier sexy chicks die samen met Dr Justice op een ubermissie zijn: zij brengen de electrofunk aan de instagram-generatie, jij dus! Het ruikt naar louche dealtjes en zwaar geschut, maar is bovenal extreem dansbaar, glamorous en very hot. De muziek is stoer, stompend, pompend en stotend, maar tegelijk funky, sexy, flexy en flowend. De beat is streng doch rechtvaardig.
 

The Wanderers

 

The Wanderers

The Wanderers zijn geen onbekenden meer voor Big Rivers. Al jaren brengen zij hun swingende 50\’s en early 60\’s classics naar ons festival. Vorig jaar een heuse ode aan Elvis Presley. En ook dit jaar zijn we weer blij met hun bijdrage! Naast de hits van de King zullen ze ditmaal ook al zijn tijdgenoten eer aan doen. Denk aan Buddy Holly, Chuck Berry en the Everly Brothers.De authentiek klinkende koortjes gecombineerd met hun uiterst dansbare repertoire vallen bij een ieder in de smaak. Let\’s rock \’n roll!
 

Diggy Dex

 

Diggy Dex

De ‘chansonrapper’ uit Amersfoort vertelt verhalen op muziek die bij elke plaat aan zeggingskracht en diepte winnen en bij elk album enthousiaster worden ontvangen. De basis is en blijft hiphop, maar is zelden de eindbestemming van de muzikale weg die Diggy Dex aflegt. Zo ook op Karavaan, zijn nieuwe, zesde album waarvoor Franse popmuziek een belangrijke invloedbron was. Karavaan is een verzameling reisliedjes, verhalen op muziek die je meenemen naar een onbekende bestemming. Karavaan klinkt als een persoon die open staat voor de wereld en geniet van de simpele dingen in het leven. Van elkaars gezelschap, muziek, zon, gezelligheid en het moment. Omringd door zijn band staat Diggy Dex weer klaar om erop uit te gaan en de verhalen van Karavaan te delen met iedereen die zijn pad kruist.
 

Bottles of Love

 

Bottles of Love

Met debuutalbum \’Hush\’ dat op #35 binnenkwam in de Album Top 100 maakte Bottles Of Love een vliegende start. De genadeloos pakkende hyperpop wordt met zo\’n overtuiging gebracht dat de band in 2017 niet van de festivals was weg te slaan.

Na een clubtour met Call It Off dook de Dordtse formatie, onder leiding van de flamboyante frontman Willem Jonker, direct weer de studio in: de band was op haar scherpst en dat gevoel moest direct worden vastgelegd in de Mailmen Studio van Martijn Groeneveld (Rondé, Dotan, Blaudzun).

2018 lijkt voor Bottles of Love niet meer te houden. Een contract bij Agents After All, een tour met Barry Hay én de succesvolle release van nieuwe singles zetten de band definitief op de vaderlandse popkaart. \’While We\’re Young\’ werd dit voorjaar plat gedraaid op 3FM (Michiel Veenstra) en Veronica (Giel Beelen). Bottles of Love werd geselecteerd voor de Popronde; ze zijn nu al één van de meest geboekte acts van het reizende festival. En op 6 oktober wacht nog eens een volle AFAS Live, die Willem Jonker en zijn mannen samen met The Dirty Daddies mag gaan temmen.

De rest van 2018 was Bottles of Love door het hele land te zien tijdens reizend festival Popronde. In november en december supporten ze de uitverkochte clubtour van Roxeanne Hazes.