13/14/15 juli!

Nieuws

Big Rivers bedankt.

17-07-2017

The day after.. wij zijn nog helemaal in de wolken! Wát een topeditie was het weer! Alle artiesten, bezoekers, leveranciers, sponsoren, vrijwilligers, iedereen; bedankt! We hebben genoten! 

De Waterbus vaart komend weekend langer door. Op de lijnen 21 (Dordrecht-Zwijndrecht) en 22 (Dordrecht- Papendrecht) vaart de Waterbus op vrijdag 14 en zaterdag 15 juli tot 23.00 uur. Op zondag 16 juli vaart de Waterbus op beide lijnen tot 22.00 uur.

 

De extra afvaarten houden verband met het Big Rivers Festival en de afsluiting van de Merwedebrug voor gemotoriseerd verkeer.

 

Het idee voor de extra afvaarten komt van Aquabus, de exploitant van de Waterbus. De gemeente sprong meteen op door de extra vaarten te financieren. ,,Het Big Rivers Festival is één van de drukst bezochte evenementen van Dordrecht. Uit de eerdere pilot met nachtvaarten weten we dat er tijdens festivals meer belangstelling is voor de waterbus", aldus directeur Eric Schipper van Aquabus. 

Merwedebrug
,,Vanwege de afsluiting van de Merwedebrug voor auto's en motoren hopen we dat er zoveel mogelijk mensen met de fiets naar Dordrecht komen. De extra afvaarten van de Waterbus zijn daarbij een mooie  stimulans", verwacht wethouder Rik van der Linden.

Duurzaamheid
Directeur Bas de Zwart van Big Rivers reageert verheugd op de extra afvaarten. ,,De Waterbus is natuurlijk een prachtige manier om het festival te bereiken. We heten niet voor niets Big Rivers! Dit kan een mooie aanleiding zijn om nog wat langer te blijven genieten van alle muziek in de stad. Wellicht is het een goede test voor alle evenementen in Dordrecht. Het past bij het thema duurzaamheid dat wij in het programma hebben opgenomen."Brandstof, de hangout van Bibelot, zorgt op zaterdag en zondag van het Big Rivers festival voor een groene oase op het Bagijnhof. Een rustpunt voor ouders en kids met een springkussen en picknicktafels. Maak je eigen Big Rivers ketting of masker en laat je schminken in Big Rivers kleuren. Beide dagen is Brandstof op locatie geopend van 12.00 tot 17.00 uur. 

 

Brandstof is te vinden in het Energiehuis. Een energieke plek waar je zelf een tosti kunt samenstellen, je vrienden ontmoeten, achter je laptop werken of wegzakken in een lekkere fauteuil na een concert of voorstelling. 

 

Op zondagen is Brandstof de place to be voor families met een kindvriendelijk programma. 


Meer info? www.brandstofdordrecht.nl of mail naar brandstof@bibelot.net Noordendijk 148, 3311RR DordrechtOmdat Big Rivers gaat vergroenen, wordt er uiteraard geen programmaboekje meer gedrukt en verspreid. We hebben natuurlijk wel een aantal alternatieven voor jullie op een rijtje gezet:

- In het midden van de festivalkrant zit een uitneembaar programma;
- De digitale festivalkrant is hier te vinden;
- Je kan ook hier klikken voor de PDF versie;
- Hij staat ook gewoon op de website;
- Daarnaast kan je de app TimeSquare downloaden. Hierin staat een handig blokkenschema en je kan aanvinken welke acts je leuk vindt. 

Tot op Big Rivers! 


 In verband met asfaltwerkzaamheden zal de brug over de beneden Merwede (Papendrechtse brug) in beide richtingen tijdelijk voor alle verkeer te worden afgesloten.


Dit betreft:

N3 rechts (Papendrecht-Dordrecht) ter hoogte van de brug over de beneden Merwede, inclusief toerit Papendrecht en afrit de Staart.

Van vrijdag 14 juli 21:00 uur tot maandag 17 juli 05:00 uur

Je kunt de volgende omleiding volgen:

 

Omleidingen:

a) Het verkeer komende van de A16/Dordrecht en gaande in de richting van de A15/Papendrecht wordt ter plaatse met gele borden omgeleid via de A16 en de A15. (Omleidingsroute P)

 

b) Het verkeer komende van de A15/Papendrecht en gaande in de richting van de A16/Dordrecht wordt ter plaatse met gele borden omgeleid via de A15 en de A16. (Omleidingsroute D)

Je kunt natuurlijk ook altijd met het openbaar vervoer komen. Zo spaar je het milieu, het eerste podium is vanaf het station al te zien en je kunt met een gerust hart genieten van een biertje. Win-win. 

 De crowdfundingactie van dit jaar heeft al meer dan 50% van het streefbedrag opgehaald! We willen iedereen die gedoneerd heeft dan ook bedanken voor hun bedrage. Dankzij jullie zorgen we ervoor dat het leukste gratis festival van Nederland ook gratis blijft! Wil je ook graag bijdragen aan het festival? Je kan nog steeds doneren via deze link

Bij elke donatie van €10,- of meer, krijg je ook nog eens een leuk festivalpakket en maak je automatisch kans op toffe prijzen zoals dinerbonnen en een Big Rivers VIP-pakket! We hebben groot nieuws! We gaan dit jaar met zijn allen groen, en met groen bedoelen we duurzaam. De organisatie, artiesten en bezoekers zijn jaarlijks samen verantwoordelijk voor zo’n 9500 kilo afval. Dat moet minder kunnen, toch? Daarom gaan we dit jaar voor het eerst werken met herbruikbare plastic glazen met een leuke Big Rivers opdruk. Dit glas koop je eenmalig voor €2,50 en daarna lever je hem bij het halen van een nieuw biertje weer in voor een schoon, nieuw glas. Aan het einde van het festival mag je hem mee naar huis nemen als toffe souvenir! Zo gebruiken we minder plastic, hebben we een schoner festivalterrein en dat is uiteindelijk een stuk beter voor het milieu.

Naast de herbruikbare plastic glazen gaan we nog meer doen om het festival duurzamer te maken. Zo werken de foodtrucks met papieren en houten verpakkingen, zijn er verschillende afvalbakken om je afval te scheiden en kan je het blokkenschema opzoeken via TimeSquare.

 

Hey ho, Let’s go green! Ook dit jaar werken we weer met een crowdfundingactie. Inmiddels hebben we al 27% van ons doelbedrag bereikt. Super mooi dat er zoveel mensen hebben mee gedaan aan de doneer- en winactie. Maar we zijn er nog lang niet! Draag jij ook je steentje bij?
Doneer nu en win mooie prijzen! Op zaterdagmiddag 16 juli presenteren we de stoomcursus mondharmonica ‘for absolute beginners’. Deze workshop vindt plaats in Merz en leert je de basisprincipes van het mondharmonica spelen.


In deze workshop 'for absolute beginners' neemt harmonicaspeler Hans ‘homesick’ de Vries je mee door de wonderlijke wereld van dit kleine instrument en haar talloze bespelers. Na een kwartier al speel je je eerste melodie. De mondharmonica is niet alleen een instrument voor bluesmuziek, maar ook voor een veelvoud aan andere muziekstijlen, zoals smartlappen en deltablues!

 

Geen noten lezen
Deelnemers aan de workshop hoeven geen noten te kunnen lezen en hoeven zelfs nooit eerder iets met muziek gedaan te hebben om mee te kunnen doen. De harmonica, ook wel bluesharp genoemd, heeft een razendslim en eenvoudig systeem om liedjes te leren en te onthouden. ‘Wat zo uniek is aan deze workshop is dat je met niets begint en na een uur lol naar buiten komt met je 'eigen' harmonica waar je ook echt al wat op kunt spelen!’

 

De workshop duurt anderhalf uur; in de pauze en na afloop is er de mogelijkheid om nog even te oefenen en vragen te stellen. Deelnemers krijgen een lesblaadje mee en, voor wie dat wil, een gratis vervolgles via internet.

 

Inschrijven
Deelname kost €20,- inclusief een goede mondharmonica die je achteraf mag houden! Aanmelden kan via bigrivers@harmonicaworkshops.nl. De workshop vindt plaats in Merz op de Korte Kalkhaven 3 en is van 13:30 tot 15:00.Yes, daar zijn ze! De eerste lading artiesten zijn bekend. Niemand minder dan The Wanderers, The Dirty Daddies, WOOT, The Kik, Bazzookas, Armand Tribute Band, Sun Rider, Hans Dulfer, The Empyrean, Lucky Fonz III, DeWolff, Stone Golem, Switch Bones, The Dawn Brothers, Callahan Clearwater Revival, Sister Fister, Mumfords Calling, De Kat, Orange Skyline, Aafke Romeijn, Nathan James, Back To The Who, Radio Eliza en Darlyn komen dit jaar de Dordtse binnenstad verblijden met hun muzikale talenten. Ben jij er ook weer bij?

Wil jij alvast in de stemming komen? Luister dan de Big Rivers 2017 Spotify playlist!