14/15/16 juli!

Nieuws

De crowdfundingactie van dit jaar heeft al meer dan 50% van het streefbedrag opgehaald! We willen iedereen die gedoneerd heeft dan ook bedanken voor hun bedrage. Dankzij jullie zorgen we ervoor dat het leukste gratis festival van Nederland ook gratis blijft! Wil je ook graag bijdragen aan het festival? Je kan nog steeds doneren via deze link

Bij elke donatie van €10,- of meer, krijg je ook nog eens een leuk festivalpakket en maak je automatisch kans op toffe prijzen zoals dinerbonnen en een Big Rivers VIP-pakket! We hebben groot nieuws! We gaan dit jaar met zijn allen groen, en met groen bedoelen we duurzaam. De organisatie, artiesten en bezoekers zijn jaarlijks samen verantwoordelijk voor zo’n 9500 kilo afval. Dat moet minder kunnen, toch? Daarom gaan we dit jaar voor het eerst werken met herbruikbare plastic glazen met een leuke Big Rivers opdruk. Dit glas koop je eenmalig voor €2,50 en daarna lever je hem bij het halen van een nieuw biertje weer in voor een schoon, nieuw glas. Aan het einde van het festival mag je hem mee naar huis nemen als toffe souvenir! Zo gebruiken we minder plastic, hebben we een schoner festivalterrein en dat is uiteindelijk een stuk beter voor het milieu.

Naast de herbruikbare plastic glazen gaan we nog meer doen om het festival duurzamer te maken. Zo werken de foodtrucks met papieren en houten verpakkingen, zijn er verschillende afvalbakken om je afval te scheiden en kan je het blokkenschema opzoeken via TimeSquare.

 

Hey ho, Let’s go green! Ook dit jaar werken we weer met een crowdfundingactie. Inmiddels hebben we al 27% van ons doelbedrag bereikt. Super mooi dat er zoveel mensen hebben mee gedaan aan de doneer- en winactie. Maar we zijn er nog lang niet! Draag jij ook je steentje bij?
Doneer nu en win mooie prijzen! Op zaterdagmiddag 16 juli presenteren we de stoomcursus mondharmonica ‘for absolute beginners’. Deze workshop vindt plaats in Merz en leert je de basisprincipes van het mondharmonica spelen.


In deze workshop 'for absolute beginners' neemt harmonicaspeler Hans ‘homesick’ de Vries je mee door de wonderlijke wereld van dit kleine instrument en haar talloze bespelers. Na een kwartier al speel je je eerste melodie. De mondharmonica is niet alleen een instrument voor bluesmuziek, maar ook voor een veelvoud aan andere muziekstijlen, zoals smartlappen en deltablues!

 

Geen noten lezen
Deelnemers aan de workshop hoeven geen noten te kunnen lezen en hoeven zelfs nooit eerder iets met muziek gedaan te hebben om mee te kunnen doen. De harmonica, ook wel bluesharp genoemd, heeft een razendslim en eenvoudig systeem om liedjes te leren en te onthouden. ‘Wat zo uniek is aan deze workshop is dat je met niets begint en na een uur lol naar buiten komt met je 'eigen' harmonica waar je ook echt al wat op kunt spelen!’

 

De workshop duurt anderhalf uur; in de pauze en na afloop is er de mogelijkheid om nog even te oefenen en vragen te stellen. Deelnemers krijgen een lesblaadje mee en, voor wie dat wil, een gratis vervolgles via internet.

 

Inschrijven
Deelname kost €20,- inclusief een goede mondharmonica die je achteraf mag houden! Aanmelden kan via bigrivers@harmonicaworkshops.nl. De workshop vindt plaats in Merz op de Korte Kalkhaven 3 en is van 13:30 tot 15:00.Yes, daar zijn ze! De eerste lading artiesten zijn bekend. Niemand minder dan The Wanderers, The Dirty Daddies, WOOT, The Kik, Bazzookas, Armand Tribute Band, Sun Rider, Hans Dulfer, The Empyrean, Lucky Fonz III, DeWolff, Stone Golem, Switch Bones, The Dawn Brothers, Callahan Clearwater Revival, Sister Fister, Mumfords Calling, De Kat, Orange Skyline, Aafke Romeijn, Nathan James, Back To The Who, Radio Eliza en Darlyn komen dit jaar de Dordtse binnenstad verblijden met hun muzikale talenten. Ben jij er ook weer bij?

Wil jij alvast in de stemming komen? Luister dan de Big Rivers 2017 Spotify playlist!