14/15/16 juli!

Nieuws

Op 23 mei is de actie Centje voor een Bandje van start gegaan. Nu, zo'n 2 maanden later, zijn alle prijzen verloot en hebben we al heel wat mensen kunnen verblijden met hele leuke prijzen zoals; een Ray Ban zonnebril, een tas naar keuze, verschillende dinerbonnen en kaarten voor The Movies én natuurlijk de hoofdprijs "als VIP op Big Rivers"!

We willen alle donateurs ontzettend bedanken voor hun steun, zonder jullie kunnen we niet elk jaar dit geweldige feestje houden. Ons doel is en blijft om een van de grootste gratis festivals in Nederland te blijven en dit kunnen we niet zonder jullie steun. De eindstand bedraagt €7,230!! Ons streefbedrag was €10,000, dit is een geweldig groot bedrag en we zijn daarom ook al super blij dat we zover zijn gekomen!

Je kan nog steeds doneren op de onderstaande link of een leuke donatie doen in ruil voor een toffe ketting bij onze collectanten die aanwezig zullen zijn het gehele muziekweekend.

We kunnen jullie niet genoeg bedanken!

 

 

 

 

 Houden jullie de brievenbus in de gaten? Want jawel, de festivalkrant is weer onderweg!

De Big Rivers festivalkrant wordt medemogelijk gemaakt door Dordt Centraal.Deze winnaar is super blij met haar prijs van Rituals Dordrecht! Wil je ook kans maken op super leuke prijzen en Big Rivers gratis houden, want zonder jullie is er geen feest! doneer dan hier: http://www.geef.nl/actie/centje-voor-een-bandjeDordrecht is een opgroeiende stad en is een van de hippere steden van Nederland, ook volgens Big Rivers fan en Dordtenaar Antoin Peeters. Onze Big Rivers presentator Lars Sørensen ging deze week langs bij de RTL Nieuwsanker voor een leuk interview tijdens zijn drukke werkdag bij RTL.

PS. Lars, check volgende keer even je benzinemeter!

Bekijk hier de vlog!Ondanks de tegenslagen bij de Stadsherberg, hebben we ook goed nieuws. We hebben het podium kunnen behouden. Het podium gaat gehost worden door Vergulde Lampet en Fles&Mes.
Alle bands zijn inmiddels geïnformeerd en we gaan er een mooi feest van maken op deze bijzondere locatie.Om onze festivalgangers op de hoogte te houden van alle leuke dingen die wij doen en om ze enthousiast te maken voor de volgende editie, zijn wij actief op verschillene social media. Om meer mensen bewust te laten worden dat ze op deze manier gemakkelijk al het Big Rivers nieuws kunnen volgen hebben wij een paar maanden terug een winactie opgesteld. Bij 5800 likes op onze Facebook pagina en 200 volgers op ons Instagram account zouden we op elk social media platform een festival pakket verloten onder de likers/volgers.

Ons doel op Facebook van 5800 likes op onze pagina is al weer een poos geleden bereikt, en ze groeien gestaag door. We zitten nu al op 6570! Sinds kort hebben we ook ons doel bereikt van 200 volgers op instagram @bigrivers16!

Het festivalpakket dat wij hiervoor hebben verloot  bestaat o.a. uit: Een super leuk Big Rivers shirt met een matchend Big Rivers petje en buttons om te laten zien dat je een echte Big Rivers fan bent. Een set van thunderplugs oordoppen om je gehoor te beschermen tijdens het feesten op het festival en een poncho om je droog te houden mocht het regenen (ookal hebben we goed weer besteld). Maar ook een lichtzwaard en een boa om er een nog feestelijker geheel van te maken!

Nu hebben we laats het pakket onder onze Instagram volgers verloot en de gelukkige winnaar getrokken. Onze stagiair heeft dit pakketje afgeleverd bij de gelukkige winnaar op haar werk. Zoals te zien is op de foto is ze er erg blij mee!

 

 

 

 

 

 

 

 Foto's maken is veel makkelijker geworden voor de spastische Dordtse fotograaf John van der Laan (49). Sinds kort heeft hij een pedaal op zijn rolstoel, zodat hij met zijn voet kan scherpstellen en afdrukken.

Ik ben niet handig, maar voetig

John van der Laan (49)

John van der Laan rijdt een beetje naar achteren met zijn rolstoel, en dan weer een stukje naar voren. Ja, dit is een mooi kader, vindt hij. Zijn fotografenoog is gevallen op een mevrouw met een paarse plant in haar handen. Die heeft ze net gekocht bij een plantenkraam op Dorp De Hoop, waar deze zaterdag allerlei activiteiten zijn. ,,Wat doe je dat superknap'', zegt ze vrolijk.

Geconcentreerd drukt met Van der Laan met vingers op wat instellingen van zijn camera, die op zijn rolstoel gemonteerd is. Het indrukken is lastig, want door zijn aangeboren spasme bewegen zijn handen regelmatig flink heen en weer. Ja, dit wordt 'm, denkt Van der Laan. En met zijn blote voet drukt hij op het pedaal op zijn rolstoel. De camera stelt scherp, en klikt.

Internet
Dat pedaal heeft Van der Laan nog maar kort, vertelt hij. Hij kan moeilijk praten door zijn spasme. Een bedrijf uit Den Haag heeft het gemaakt, zegt hij. Hij vond hen via internet, na een lange zoektocht. Zo'n pedaal bestond namelijk nog niet, niet veel bedrijven konden zoiets maken, en de bedrijven die dat wel konden, vroegen veel geld.

Foto's maken kost nu een stuk minder energie, ik kan veel sneller een foto schieten

Hij heeft voor voetbediening gekozen, legt hij uit, omdat hij meer controle over zijn voeten heeft dan over zijn handen. ,,Ik ben niet handig, maar voetig'', grapt hij. Van koude voeten heeft hij geen last, benadrukt hij. Het liefst bediende hij zijn hele camera met zijn voeten, zegt hij. Maar dan zou het pedaal onbetaalbaar worden.

Energie
Van der Laan is erg blij met zijn pedaal. ,,Foto's maken kost nu een stuk minder energie en ik kan nu veel sneller een foto schieten.''

Twintig jaar geleden begon hij met fotograferen, vertelt hij. ,,Ik kreeg een camera van mijn familie. 'Kijk maar wat je er mee doet', zeiden ze. En het beviel zo goed, dat ik er meer mee wilde." Inmiddels maakt hij foto's voor Big Rivers. En hij maakt al tien jaar foto's in en om Dordrecht voor zijn eigen kalender, de Dordtse Van der Laan-kalender. En soms trekt hij er lekker op uit met zijn camera, zoals deze zaterdag. Trots laat Van der Laan het eindresultaat aan de vrouw met de plant zien. ,,Hij is hartstikke mooi'', zegt ze enthousiast. ,,De foto bruist van de kleuren.''Bij de donneer actie Centje voor een Bandje zijn een hoop prijzen te winnen. Jetske heeft in dit geval een super gave Bahlmann tas gewonnen en opgehaald. Jestke van harte gefeliciteerd!

 Big Rivers wil graag groot, aantrekkelijk en vooral ook gratis blijven. Dat kan dankzij de inzet van meer dan honderd vrijwilligers, bijdragen uit fondsen, subsidie, de collecte tijdens het festival en de verkoop van eigen merchandiseproducten. Dit is niet genoeg om dat wat we voor ogen hebben voor elkaar te krijgen. Net als alle vrijwilligers van Big Rivers kun jij nu ook bijdragen aan het bouwen van dit feest. Er is geen crowdfunding rond Big Rivers dit jaar, maar onder de noemer Centje voor een Bandje wordt wel weer gecollecteerd en in de aanloop naar het festival (8 tot en met 17 juli) wordt er een doneer- en winactie gehouden. Donateurs maken daarbij kans op vele mooie prijzen. Van restaurantbonnen tot verwenpakketten, van tassen en zonnebrillen tot fotoshoots en tickets voor nachtconcerten van Big Rivers. “Organiseer samen met ons dit festival. Zo zorgen we, met elkaar, voor een geweldig feest”, aldus Miranda Groenendijk, coördinator Centje voor een Bandje.

Ga voor meer info naar www.bigrivers.nl (Doneer en Win) of kijk op Facebook: Big Rivers Festival Dordrecht.

 

Bron: Dordt CentraalHet programmma van Big Rivers 2016 is eindelijk bekend! Na veel passen en meten hebben we een mooi programma in elkaar gezet voor deze editie van Big Rivers. Om een kijkje te nemen op het programma kan je hier klikken. Dit jaar werken we met arstiesten als Dave Vermeulen & Voltage, Nielson, Scotch, Gerson main, POPGUNNN, Skeftum en natuurlijk aMeezing op de zaterdagmiddag!

Big Rivers 2016 zal zijn op 15/16/17 juli dus zet het in de agenda!

Tot dan!Rock the Garden

24-05-2016

Rock The Garden gaat niet door

Het Big Rivers Festival en de drie gezamenlijke horeca-partners, Dolhuis, Khotinsky en Merz hebben  besloten om het nieuwe betaal-event Rock the Garden af te gelasten. De reden hiervoor is de tegenvallende kaartverkoop. Je weet van tevoren dat het een risico is en we hadden onszelf een doel gesteld qua voorverkoop.Als je dat niet haalt moet je ook consequent zijn en de stekker eruit trekken aldus festivaldirecteur Liselotte Gatzen. Aanvullend zegt zij: Dit is een tegenvaller, maar ik ben blij dat we het geprobeerd hebben. Je zoekt toch altijd manieren om je evenement te laten groeien dit leek ons een goede mogelijkheid. Wellicht dat het in een andere vorm beter werkt. Big Rivres heeft via de mail contact gezocht met alle kaartkopers en die zullen binnen nu en 14 dagen hun geld teruggestort krijgen door ticketscript op de desbetreffende rekening.

Wij gaan in ieder geval vol energie door met de drie gratis dagen Big Rivers muziek.

Big Rivers muziek is van 15 tot 17 juli in de Dordtse binnenstad. Zo'n honderd bands zullen op tien podia optredens verzorgen.